Diede Odijk walste over haar tegenstander heen. (Foto: badmintonenzo.net)
Diede Odijk walste over haar tegenstander heen. (Foto: badmintonenzo.net) badmintonenzo.net

Gelijkspel Avi Air tegen Duinwijck in laatste competitieduel

Sport

PARKWIJK - In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 heeft Avi Air Almere met 4-4 gelijkgespeeld tegen Duinwijck. De Almeerders zijn al geplaatst voor het finaleweekend om de landstitel.

Bij het treffen in Haarlem stond daarom weinig meer op het spel. Duinwijck kon zelfs geen volledig team op de been brengen en zo kreeg Almere 2 punten cadeau. Selena Piek was bij Duinwijck wel van de partij en won haar gemengd dubbel. Diede Odijk maakte korte metten met Susan Li: 21-3 en 21-10.
Het team kan zich nu opmaken voor de finale om de landstitel die op 26 maart zal worden gespeeld in het Haagse Sportcampus Zuiderpark. De finalisten spelen in Sportcampus Zuiderpark acht partijen tegen elkaar. Een mannendubbel, vrouwendubbel, twee keer een mannenenkel, twee keer een vrouwenenkel en twee keer een gemengd dubbel staan op het programma. Het team dat als eerste vijf partijen weet te winnen mag zich een jaar lang landskampioen van Nederland noemen. Mocht de stand na acht wedstrijden 4-4 zijn, dan volgt er een golden game. De club die deze game wint, pakt de landstitel. AviAir is de regerend landskampioen en verdedigt dus haar titel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto