judotalent Romy van den Driessche (Foto: Danielle Klaver-Overdijk, DKL fotografie)
judotalent Romy van den Driessche (Foto: Danielle Klaver-Overdijk, DKL fotografie)

Toppers van de toekomst: judotalent Romy van den Driessche

Sport

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek “Toppers van de Toekomst” in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: judotalent Romy van den Driessche

Vroeger was Romy erg verlegen en daarom besloten haar ouders haar op judo te doen. Het eerste half jaar was moeilijk, maar door de wedstrijden begon ze judo echt leuk te vinden.

Het inmiddels 16-jarige judotalent traint vijf tot zes keer in de week. Daarnaast heeft ze ook nog een keer per maand weekendtraining op Papendal. Corona heeft zeker invloed gehad op Romy. Niet alleen school lag stil, maar ook judo. “Ik zat net in een lekkere flow met wedstrijden toen corona uitbrak. Dit was best een klap voor me omdat ik de stijgende lijn met wedstrijden graag had willen doorzetten”, aldus Romy. Gelukkig zijn dit seizoen de wedstrijden weer begonnen.

Best lastig

Het judotalent zit in 5 VWO op het Helen Parkhurst waar ze haar gelukkig goed begeleiden in haar sportcarrière. Naast het combineren van school en sport, moet Romy ook afspraken met familie en vrienden goed plannen. Romy: “Trainingen en wedstrijden gaan voor feestjes en gezellig afspreken wat soms best lastig is.”

In 2020 heeft Romy als eerstejaars -18 brons behaald op het NK -18 in Den Haag, is ze 2de geworden op de District kampioenschappen van Midden-Nederland en 2de op het Internationale Open Antwerpen judotoernooi. In november is ze met haar team 3e geworden op het NK teams. Ook is ze geselecteerd voor de European Cups die in februari plaatsvinden in Italië. Haar grootste doel is om de internationale top te behalen en op de mat te staan van EK’s, WK’s en misschien wel de Olympische Spelen.

Romy zou graag een dagje willen ruilen met Clarisse Agbegnenou. Dit is een Franse judoka. Frankrijk heeft een sterk team en het lijkt haar een hele ervaring om eens met hen mee te trainen. “Waar je me ’s nacht voor wakker mag maken? Voor chocoladetaart of chocolade koekjes, maar niet vlak voor een wedstrijd natuurlijk!”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto