Schaatstalent Sylke Kas. 
(Foto: Hanneke Mennens (In Focus By Hanneke))
Schaatstalent Sylke Kas. (Foto: Hanneke Mennens (In Focus By Hanneke))

Toppers van de Toekomst - Sylke Kas

Sport

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek “Toppers van de Toekomst” in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: schaatstalent Sylke Kas.

ALMERE - Tien jaar geleden zag schaatstalent Sylke Kas een vriendinnetje hard wegschaatsen op natuurijs en dat wilde zij ook. Sylke: “In het begin werd dit tegengehouden door mijn ouders, want de Almeerse Schaatsvereniging had een jeugdschaats-uur in Amsterdam vroeg in de ochtend. Uiteindelijk mocht ik toch.”

Inmiddels is Sylke 19 jaar en traint ze zo’n tien keer per week bij het KNSB talentteam noordwest. Tijdens corona konden de trainingen van het schaatsten gelukkig gewoon doorgaan. Alleen wedstrijden vielen soms uit en daardoor heeft zij helaas de kans gemist zich te plaatsen voor de NK sprint senioren. Haar doel is om ieder seizoen progressie te blijven boeken op haar favoriete afstanden; de 500 en 1.000 meter. Tot nu toe is dat gelukt.

Johan Cruyff Academy

Sylke vindt het schaatsleven en alles wat daarbij komt kijken, zoals trainingskampen in het buitenland, enorm leuk. Het voelt voor haar niet alsof ze veel dingen moet laten voor haar sport. Het schaatsen is ook goed te combineren met haar studie commerciële economie aan de Johan Cruyff Academy. Naast schaatsen vindt ze het leuk om op vakantie te gaan of om met vrienden af te spreken.
Het schaatstalent is er het meest trots op dat zij zichzelf ieder jaar verbetert en daarmee steeds dichter bij de top komt. “Het zou natuurlijk leuk zijn om ooit de overstap te maken naar een commerciële ploeg. Om dat te bereiken moet ik ieder jaar stappen blijven maken”, aldus Sylke. Mocht het niet lukken om de top te bereiken dan is dit voor Sylke niet het einde van de wereld. Daarom vindt zij haar studie ook belangrijk. Het lijkt haar ook leuk iets in de schaatssport te doen in combinatie met haar opleiding.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto