(Foto: Evert Woutersen)

Crosscup Almere afgesloten op Braambergen

ALMERE - Onder een hoopgevend lentezonnetje werd zondag de laatste wedstrijd van de Crosscup Almere gelopen.

Uiteindelijk is het de organisatie gelukt om alle vier de wedstrijden doorgang te laten vinden. Vier in karakter totaal verschillende veldlopen. In het hart van Almere werd in het Lumièrepark gelopen, waarna de lopers dit jaar extreem veel modder wachtte in het Vaartsluisbos. En na het zand van het Almeerderstrand was zondag de finale op Braambergen. De locatie van Afvalzorg stond garant voor hoogteverschillen en het parcours dat hiermee was uitgezet vormde een ware uitdaging voor de lopers. Een aantal hield het bij het ingaan van de laatste ronde dan ook voor gezien.

Winnaars

Vooraan werd de strijd in de laatste ronde definitief beslist. Luc Velzeboer liep overtuigend naar de winst op de lange cross, al bedroeg zijn voorsprong op Ian Pennekamp na ruim 9 kilometer slechts 23 seconden. Bij de dames ging de winst onbedreigd naar Merel Veltman. Zij wist alle vier de wedstrijden in dit seizoen te winnen, waarmee ook de overall winst in het circuit voor haar was. Bij de mannen ging de seizoenswinst naar Morris van der Minnen met één eerste en twee tweede plaatsen.

Bij de Masters (categorie 40+) ging de winst in de drie wedstrijden waar hij startte naar Rachid Mohammadi, en ook hij kon dus gisteren twee keer op het podium voor zowel de dag- als de seizoenswinst. De organisatie van de crosscup liet weten dit jaar ook in de zomer een loopevenement te organiseren, en wel op vrijdagavond 1 juli 2020. Dan staat de Midzomeravondtrail op het programma.