De Waterwijkers konden drie keer juichen. (Foto: aangeleverd)

Onnodige kaarten deren Waterwijk niet

KRUIDENWIJK – Koploper Waterwijk in de Tweede Klasse A zette afgelopen zaterdag EDO gedecideerd met 3-0 opzij. Enige smetje op de wedstrijd was het grote aantal onnodige kaarten.

EDO is een ploeg uit de onderste regionen. Waterwijk begon furieus waardoor al na drie minuten de 1-0 door Tim Klasen Bos werd gescoord. De Almeerders bleven doordrukken wat resulteerde in de 2-0 nog voor rust, via een prachtige kopbal van Lesley Vlieger. Daarna ging  Waterwijk leunen en kwam EDO beter in de wedstrijd. In de 30e minuut kende de scheidsrechter de gasten niet alleen een penalty toe, aanvoerder Desmond Mensen moest ook met rood het veld af. Gelukkig voor de Almeerders redde keeper Gianni Hermans de strafschop.

Druk

Met een man meer zette EDO, zoals verwacht, druk op het doel van Waterwijk. Het leidde echter niet tot uitgespeelde kansen. Bij de spaarzame counters werd Ryannique Inge vlak voor het strafschopgebied neergelegd. Uit de toegekende vrije trap schoot de Nicky Baggelaar vakkundig de 3-0 binnen Daarna was de wedstrijd echt gespeeld. Enigste smetje op de wedstrijd was de veelvoud aan kaarten die niet echt nodig waren.Volgende week speelt Waterwijk de derby bij FC Almere.