Het NK Sup op het Weerwater (Foto: Fred Rotgans)
Het NK Sup op het Weerwater (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Weerwater en Noorderplassen decor voor NK SUP

Sport

STAD - Almere was het afgelopen weekend weer het decor voor de Nederlandse kampioenschappen SUP (Stand Up Paddleboarden). De Technical race en de Sprintrace werden gehouden op het Weerwater en de Long Distance vond plaats op de Noorderplassen.

Suppen is de nieuwe watersporttrend in Nederland. Staand op een surfplank bewegen de beoefenaren zich voort met een paddle. Almere heeft volop mogelijkheden om een rondje te suppen. Doordat steeds meer Sups opblaasbaar zijn, is het ook makkelijker om ze te vervoeren en op te slaan. Door de vele mensen die suppen als hun sport hebben gekozen, is er ook steeds meer behoefte aan georganiseerde tochten en wedstrijden. Zo is in 2021 het eerste NK in Almere georganiseerd en ook de tweede edtiie vond hier plaats.

Technical- en Sprintrace

Het NK bestond uit drie onderdelen. De Technical Race en de Sprintrace op het Weerwater werden zaterdag gelijktijdig met het evenement Almere Floats georganiseerd. Naast de officiële wedstrijden waren er ook SUP-toertochten en -clinics. Bij de Technical race moesten de deelnemers op een kort parcours meerdere ronden maken. Het parcours bestond uit veel keren en draaien, waardoor het vooral heel erg technisch werd. De sprintrace verliep door middel van de een afvalrace, waarbij steeds vier deelnemers tegelijk een hele korte afstand (100 meter) zo snel mogelijk moeten afleggen. De beste drie gingen steeds door naar de volgende ronden. Beide races waren vanaf de kade in Almere Centrum goed te volgen voor het publiek. 

Long Distance

Op zondag vond de Long Distance wedstrijd plaats op de Noorderplassen. Daar was net wat meer ruimte voor deze wedstrijd over 17 kilometer. Alle deelnemers gingen gelijktijdig van starten legden het gehele parcours in een keer af.

Kijk voor meer informatie en uitslagen op www.nksuptour.nl

Uit de krant