(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Studentenroeiwedstrijd Fylí Agon nat maar geslaagd

Sport

ALMERE - Afgelopen weekend was de Hoge Vaart het strijdtoneel voor de zevende editie van Fylí Agon, een roeiwedstrijd georganiseerd door de Almeerse studentenroeivereniging Agon. Voor de tweede keer op rij was de Fylí onderdeel van de Najaarsbokaal, de landelijke roeicompetitie. “Met zeven leden uit de Fylí-commissie en hulp van totaal 63 leden en vrijwilligers hebben we weer een mooi evenement kunnen neerzetten,” aldus de organisatie.

Er deden in totaal 66 ploegen mee van 18 verschillende verenigingen uit het hele land. De dag begon vooral met veel regen, maar dat heeft de roeiers en de organisatoren er niet van weerhouden om een er een leuke wedstrijd van te maken. “Een van onze boten heeft bovendien gewonnen in hun categorie, waar we natuurlijk erg trots op zijn.” 

Studentenroeien 

De studentenroeicultuur is in Nederland groot en staat bekend om het hoge niveau van sport, maar ook om de legendarische feesten. Sommige verenigingen bestaan al meer dan honderd jaar en tellen meer dan 700 leden. “A.S.R.V. Agon is in november 2015 formeel opgericht en is nog maar een kleine vereniging, maar we roeien enorm graag. Onze leden roeien op allerlei niveaus, van fanatiek wedstrijdroeien tot af en toe met je vrienden een boot pakken.”

Agon traint, eet, drinkt en feest bij de sociëteit van R.V. Pampus aan de Verlaatweg 7. Elke dinsdagavond zijn studenten welkom om te komen roeien. Kijk voor meer informatie en sfeerbeelden van de vereniging op onze Instagram ASRV Agon of op de website https://asrvagon.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto