Noah Haase in stijlvolle actie. (Foto: René Lagerwaard)
Noah Haase in stijlvolle actie. (Foto: René Lagerwaard)

Toppers van de toekomst: Noah Haase

Sport

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek ‘Toppers van de Toekomst’ in Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: badmintonner Noah Haase.

Noah Haase, 17 jaar, woont en traint door de weeks fulltime op Papendal waar hij twee keer per dag krachttrainingen, baantrainingen en/of fysieke trainingen doet. Daarnaast zit de 17-jarige badmintonner in 5 havo en gaat dit jaar eindexamen doen op het Beekdal Lyceum in Arnhem. Als ontspanning speelt hij gitaar en af en toe de piano. Een druk leventje dus, waar sport en school goed op elkaar afgestemd moeten worden.
“Het Beekdal Lyceum werkt samen met Papendal waardoor de combinatie sport en school goed te doen is. Zowel de studie intermediair van Papendal als mijn mentor op Beekdal helpen mij om een goed evenwicht te vinden tussen sport en school”, vertelt Noah. “Ook op het Helen Parkhurst waar ik tot en met 4 havo heb gezeten, had ik goed contact met mijn topsportcoach die mij ook heel erg goed geholpen heeft”.

Spanje

Noah is net terug van een toernooi in Spanje waar hij zijn eerste seniorentitel gehaald heeft! “Ik ben daar heel erg blij mee want ik had dit totaal niet verwacht. Natuurlijk ben ik ook trots op mijn acht Nederlandse jeugdtitels, maar dit is toch weer een stapje verder”, aldus een trotse badmintonner. Het gaat dit jonge sporttalent dus voor de wind, maar daar werkt hij dan ook hard voor. “Ik ben er best trots op dat ik fit en sterk uit de corona tijd ben gekomen. Ik heb heel veel zelf moeten trainen maar dat heeft dus wel geholpen. Al ben ik sterk en fit, technisch ben ik niet zo heel sterk. Daar liggen nog verbeterpunten waar ik veel en hard op train.”

Ambities

Ook het spelen van veel senioren toernooien kunnen daarbij helpen: “Bij deze toernooien kan ik zoveel mogelijk ervaring opdoen en hopelijk ook veel leren”. Dus daar heeft hij al zijn pijlen op gericht voor het komende seizoen. Net als vele jonge sporttalenten droomt Noah van een mooie topsportcarrière om daarna een eigen badminton academie/club op te richten. Aan ambities zal het in ieder geval niet liggen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto