Milan Corryn komt naar Almere City (Foto: Ron Baltus)
Milan Corryn komt naar Almere City (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC legt Belgische Milan Corryn vast

Sport

FBK STADION - Middenvelder Milan Corryn komt naar Almere City FC. De 23-jarige Belgische jeugdinternational (37 caps) tekent voor anderhalf seizoen met een optie voor nog één jaargang en stond in de belangstelling van meerdere clubs uit binnen- en buitenland. 

Corryn kwam op 8-jarige leeftijd in de opleiding van Anderlecht terecht. In 2017 tekende hij daar een driejarig contract. Tot een debuut bij de 34-voudig Belgisch kampioen kwam het echter niet. Vanuit Anderlecht vertrok hij naar Slowakije waar hij bij Trencín in drie seizoenen tot 74 duels kwam. Daar trof hij negen keer doel en gaf hij twaalf assists. Het leverde hem in juni 2021 een tweejarig contract op bij Warta Poznan uit Polen. 

Uitdaging

De Belgische speler laat in Polen zijn contract ontbinden voor een nieuwe uitdaging. Corryn: “Ik voer al langere tijd gesprekken met Johan Hansma over een contract en wij hebben daarin al die tijd open kaart gespeeld. Het gevoel is heel goed bij deze club. Ik ben op de hoogte gesteld van het project dat ze hier neer zetten en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

Technisch manager Johan Hansma: “Milan is een multifunctionele speler, die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan. Daarnaast heeft hij in zijn tijd bij Trencín regelmatig op beide zijkanten als hangende buitenspeler gespeeld. Wij zien in hem een mooie versterking van de selectie.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto