Kornelius Hansen is de nieuwe speler van Almere City (Foto: Ron Baltus)
Kornelius Hansen is de nieuwe speler van Almere City (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City haalt Noorse speler Hansen

Sport

FBK SPORTPARK - De Noor Kornelius Hansen tekent een contract voor 2,5 seizoen bij Almere City FC. De 21-jarige buitenspeler komt over van het Noorse Stabaek Football, waar hij sinds 2020 onder contract stond.

Hansen begon zijn loopbaan bij het Noorse Fram Larvik. Op 16-jarige leeftijd werd hij gescout door Southampton dat hem naar Engeland haalde. Bij die club speelde hij drie seizoenen in de jeugdopleiding. In 2020 keerde hij terug naar zijn geboorteland. Bij Stabaek Football speelde hij de eerste twee seizoenen 52 wedstrijden op het hoogste niveau en kwam hij tot acht doelpunten en zes assists. Na een degradatie wist hij het zojuist afgelopen seizoen weer te promoveren met Stabaek. In 24 wedstrijden produceerde hij toen zeven doelpunten en vier assists.

Jeugdteams

Hansen was de afgelopen jaren een vaste kracht in de vertegenwoordigende Noorse jeugdteams. In totaal heeft hij 43 caps op naam. Over de jaren heen kwam hij als Noors jeugdinternational tot 22 doelpunten.
Hansen: ,,Het verhaal van de club sprak mij erg aan. Ik ben enthousiast over het Nederlandse voetbal en ben bekend met het spel in de Keuken Kampioen Divisie. Voor mij is het een unieke kans om mijn horizon te verbreden.”
Almere City FC was in de markt voor een buitenspeler door de knieblessure van Faïz Mattoir.
Technisch manager Johan Hansma: ,,Kornelius is een allround aanvaller die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan. Zo kan hij zowel links- als rechtsbuiten spelen, maar ook als tweede spits of zelfs aanvallende middenvelder. Wij zijn blij dat we hem naar Nederland hebben kunnen halen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto