Vergunning Lenteloop na snelle aanpassing op tijd verleend

Sport

ALMERE - Op zondag 26 maart gaat de 37e editie van de Lenteloop weer van start. Het heeft er lange tijd om gespannen of de gemeentelijke vergunning op tijd binnen zou zijn. De traditionele route voor de 5 kilometerloop bleek plots afgesloten te zijn tijdens de loop. 

Het parcours van de 5 kilometer heeft de organisatie op de valreep moeten wijzigen in verband met graafwerkzaamheden voor de aanleg van stadsverwarmingsbuizen naar de nieuwe bio-centrale op de Vaart.
Organisator Gertjan Roozeboom: “We moesten heel snel schakelen om het aanvraagproces niet te onderbreken. Er is nu een  nieuwe route ontwikkeld waarbij de deelnemers twee keer over de atletiekbaan lopen.  Gelukkig kunnen de routes voor de andere afstanden ongewijzigd blijven en uiteindelijk is de vergunning vlot verleend.”

Kidsrun Plus

Nieuw is verder de opsplitsing van de Kidsrun in een Kidsrun van 1 km en een Kidsrun Plus van 2,4 kilometer. Roozeboom: “Jongeren van 9 á 10 jaar vinden 1 km net te kort, maar 5 net te lang. Met deze nieuwe afstand denken we meer Almeerse jongeren over de streep te trekken om te gaan hardlopen.”

30 kilometer

Tachtig procent van de deelnemers komt uit Almere. “Voor de 30 kilometer loop zien we echter juist veel inschrijvingen uit de rest van Nederland”, zegt Roozeboom. “De Almere Lenteloop is de enige loop die als voorbereiding voor de marathon van Rotterdam deze afstand aanbiedt.”

Programma

De Lenteloop begint en eindigt bij atletiekvereniging Almere ‘81 op het Fanny Blankers Koenpark. Bij de langere afstanden (10, 20 of 30 km) lopen de deelnemers een route langs het water en door het park. Alles gaat over vrijliggende fietspaden en zoveel mogelijk door de natuur. 

De dag begint om 10.30 met de kidsrun. Daarna, met steeds tien minuten tussentijd, starten de andere afstanden. “De afstanden starten op verschillende tijden om drukte te vermijden. Het is geen wedstrijd, maar je hebt in je startnummer wel een BibTag chip van Mylaps. Daarmee wordt jouw persoonlijke tijd geregistreerd. Na afloop kun je de resultaten op onze website bekijken.”

Vrijwilligers gezocht

De organisatie is nog wel dringend op zoek naar vrijwilligers voor de dag zelf. “Je kunt aansluiten bij wat je leuk vindt: bijvoorbeeld de drankpost, de finish, wegwijzers op de route of het uitreiken van de prijzen en medailles. Je bent hooguit bezig van 09.30 uur tot laatste loper binnen is rond 14.30 uur. Wij zorgen voor de lunch.”

Meer informatie en inschrijven: almere-lenteloop.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto