De voetballers van Almere City FC O21 werden landskampioen. (Foto: Wessel Dekker/Orange Pictures)
De voetballers van Almere City FC O21 werden landskampioen. (Foto: Wessel Dekker/Orange Pictures) Wessel Dekker

Historisch weekeinde voor Almere City FC

Sport

FBK SPORTPARK – Almere City FC beleefde een historisch weekeinde. In de Keuken Kampioen Divisie eindigde de club op de derde plaats. Nooit eerder eindigden de Almeers zo hoog. Ook werd het team van spelers onder de 21 jaar landskampioen en promoveerde naar een hogere klasse.

Het eerste elftal, onder leiding van Alex Pastoor, had eerder al een periodekampioenschap binnengehaald en treedt maandagavond al aan voor de uitwedstrijd tegen Eindhoven om te strijden voor promotie naar de eredivisie.  Vrijdag werd er met 1-0 gewonnen van MVV Maastricht, terwijl concurrent Willem II niet verder kwam dan een gelijkspel. Daarmee was de derde plaats een feit.

O21

De Ruitenheer Almere City FC O21 promoveerde naar de Jack’s League, de tweede klasse. De ploeg van hoofdtrainer Anoush Dastgir deed dat door het algehele Eredivisie-kampioenschap van de hoogste jeugdcompetitie te prolongeren. Vorig seizoen viel het algehele kampioenschap in de Eredivisie de beloften van Almere City FC al ten deel, 364 dagen later is het de promotie naar het tweede hoogste amateurniveau van Nederland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto