Feyenoorder Quinten Timber in duel met Alvaro Pena. (Foto: Orange Pictures)
Feyenoorder Quinten Timber in duel met Alvaro Pena. (Foto: Orange Pictures) Orange Pictures

Feyenoord paar maatjes te groot voor Almere City

FBK SPORTPARK - Landskampioen Feyenoord heeft tegen Almere City FC de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Rotterdammers waren in stadion De Kuip een paar maatjes te groot voor het team van Alex Pastoor: 6-1.

Feyenoord was het seizoen gestart met twee gelijkspelen en was derhalve gebrand op een zege tegen promovendus Almere. Na twee speldenprikjes van de Almeerders walste het team van Arne Slot over de Almeerders heen en opende spits Santiago Gimenez in de derde minuut al de score. Vanwege het zware onweer boven Rotterdam werd de wedstrijd vervolgens bijna een uur stilgelegd.
Direct na de hervatting had spits Thomas Robinet een grote kans op de gelijkmaker, maar oog in oog met keeper Timon Wellenreuther lepelde hij de bal voorlangs. Daarna liet Feyenoord de spierballen zien met flitsende aanvallen. Met een uitblinkende Quinten Timber liep de ploeg binnen 20 minuten uit naar 3-0 en was het een wonder dat die tussenstand tot de pauze op het scorebord bleef staan.

Thee

Na de thee liep Feyenoord al snel uit naar 5-0 en beperkten de Almeerders zich voornamelijk tot verdedigen. Lance Duijvestijn probeerde een kwartier voor tijd de eer nog te redden door van 60 meter een bal over Wellenreuther te schieten. De bal ging echter naast het doel. Uiteindelijk was het Jochem Ritmeester van de Kamp die met een strak schot de Almeerse eer redde. In de allerlaatste seconde werd keeper Nordin Bakker nogmaals gepasseerd waardoor de eindstand op 6-1 werd bepaald.

PEC Zwolle

Almere City FC is na drie nederlagen nu rode lantaarndrager in de eredivisie. De ploeg speelt zaterdag thuis tegen mede-promovendus PEC Zwolle. Het Yanmar Stadion is opnieuw uitverkocht. De wedstrijd begint om 16.30 uur.