Kornelius Normann Hansen op weg naar het doel. Het mocht niet baten. (Foto: Ron Baltus) , Venlo Ron Baltus

Come-back VVV Venlo is Almere City FC te machtig

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft maandagavond in eigen huis niet weten te winnen van VVV Venlo. In het Yanmar Stadion laat de ploeg zich na de rust het kaas van het brood eten door de Limburgers. Een 1-0 voorsprong werd omgezet in een 1-3 nederlaag.

Almere City FC nam in de eerste helft een 1-0 voorsprong en bleken de Venlonaren vooral onmachtig. Na rust was alles anders, toen VVV het team enigszins had omgezet.
Het was de eerste wedstrijd van de vierde periode en ook nog eens een rechtstreeks duel om de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Na 20 minuten kwamen de Almeerders tot scoren.  Pascu zette Lance Duijvestijn vrij voor de keeper. De aanvallende middenvelder stuitte echter op de uitblinkende keeper Van der Gouw. De afvallende bal was voor Jochem Ritmeester van de Kamp. De jongeling liet zich die kans niet ontzeggen en zette met de tweede treffer uit zijn loopbaan Almere City FC op voorsprong.

Tweede helft

In de tweede helft leek een omzetting in het team van de Venlonaren Almere van slag te brengen. Nick Venema zorgde in de al snel voor de gelijkmaker. Een paar minuten later zorgde Kees de Boer met een wereldactie voor de 1-2. Het werd zelfs nog 1-3 waarbij de hele Almeerse defensie apathisch leek toe te kijken. Daarna herpakte Almere City FC zich, maar bleek het te laat om de Limburgers nog pijn te kunnen doen, ondanks een paar opgelegde kansen. Duijvestijn schoot van dichtbij op de paal, een schot van Hilterman werd gesmoord in de zestien. Keeper Van der Gouw heeft de tijd van zijn leven, want die pakt ook her en der wat belangrijke balletjes.
Er komt een korte week aan om de wonden te likken. Aankomende vrijdag speelt Almere City FC uit tegen Jong Ajax. Kaarten voor deze uitwedstrijd zijn te verkrijgen via tickets.almerecity.nl