Afbeelding

Studenten organiseren voetbaltoernooi voor kinderen

Sport

ALMERE - Studenten Yoeri en Jamilangelo van het ROC van Flevoland organiseren samen met Place2Be een voetbaltoernooi voor jongens en meiden van 7 tot 12 jaar. Het sportevenement vindt dinsdag 21 november van 16.45 tot 18.30 uur plaats in de sporthal Johan Cruijff aan de Wipmolenweg. 

“Wij doen dit in het kader van Maatschappelijke Diensttijd, waarmee wij geheel vrijwillig iets voor de stad Almere willen doen”, vertellen Yoeri en Jamilangelo. De Maatschappelijke diensttijd is in 2018 door de Rijksoverheid gestart als programma om jongeren tussen de 13 en 27 jaar de kans te geven hun talenten te ontdekken en iets voor de samenleving te betekenen. Binnen Almere heeft dit vorm gekregen in het samenwerkingsverband ‘Pak je kans in Almere’. Jongeren in Almere kunnen dus op veel verschillende manieren, bij diverse organisaties, invulling geven aan een eigen gekozen/ontwikkeld project. 

“Het ROC van Flevoland is sinds dit schooljaar onderdeel van dit samenwerkingsverband en wij hebben als eerste leerlingen de mogelijkheid gekregen om het vak burgerschap bij onze niveau 2 opleiding vorm te geven door middel van dit project”, leggen de studenten uit. “Het is geen vast onderdeel, maar vrijwilligerswerk als een keuzemogelijkheid. Samen met een coach hebben we gebrainstormd over wat we leuk zouden vinden, voor welke doelgroep we graag iets zouden willen doen en hoe we dit dan zouden kunnen regelen.”

Jamilangelo zit zelf op voetbal en Yoeri vindt het tof om iets te organiseren voor kinderen. Zo kwamen ze op het idee voor een voetbal toernooi voor de jeugd. “We hebben elf de locatie benaderd en daarna de Albert Heijn om een gezonde snack te kunnen aanbieden rond etenstijd. Ook voor het drinken hebben we een sponsor geregeld, en de flyer gemaakt. Nu is het hopen op een grote opkomst.”

Inschrijven kan door de bijgaande qr-code te scannen. Mail voor meer informatie naar yoeriwerk@outlook.com

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto