(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

WK Flevoland Landentoernooi met afterparty

Algemeen

HAVEN - De Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) organiseert op zondag 4 juni de twaalfde editie van het voetbaltoernooi WK Flevoland. Het evenement vindt voor de zevende keer plaats bij FC Almere in Haven. Eerdere edities vonden plaats in het Mitsubishi Forklift stadion.

“Het WK Flevoland is een landentoernooi waaraan spelers vanuit heel Nederland kunnen deelnemen voor hun land van herkomst”, vertelt Glen Leeuwin, voorzitter van SMOA en tevens initiatiefnemer van het WK Flevoland. “Senioren vanaf zestien jaar kunnen weer meedoen. Ook is het dit jaar mogelijk om deel te nemen met een damesteam of met een veteranenteam bestaande uit spelers van 45+. De winnaars binnen iedere categorie mogen zich Wereldkampioen van Flevoland noemen.”

Voetbalclinic voor jeugd

Vamos Academie verzorgt op deze dag een voetbalclinic voor de jeugd tussen de 6 en 18 jaar die zichzelf wil ontwikkelen op conditie, snelheid en balcontact.

Afterparty

Het WK Flevoland is een evenement voor het hele gezin. Zo zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen, waaronder een springkussen. Verder zijn er diverse kraampjes en worden er culinaire hapjes aangeboden vanuit verschillende culturen. Het evenement wordt afgesloten met een afterparty van 18.00 tot 21.00 uur, met optredens van de showband Sabroso, Coronaband en Kevin Jackson. 

“Het evenement heeft vooral tot doel om buurtbewoners met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen”, aldus Leeuwin. “De buurtmanifestatie is ook bedoeld om jongeren en het overige publiek op een laagdrempelige wijze enthousiast te maken voor verschillende vormen van muziek, kunst en cultuur en sport op wijkniveau.”

Toegang tot het evenement is gratis. De organisatie is nog op zoek naar damesteams en veteranen. Heb jij zin om te strijden voor de titel binnen één van de verschillende categorieën? Of wil je aanwezig zijn met een kraam of een optreden? Neem dan een kijkje op www.smoa.nl of mail naar info@smoa.nl voor meer informatie.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto