Afbeelding

Elfde editie WK Flevoland voetbaltoernooi bij FC Almere

Sport

HAVEN - Op zondag 15 augustus  zal het voetbaltoernooi WK Flevoland voor de 11e  keer plaatsvinden in Almere haven bij F.C. Almere. Het sportevenement wordt georganiseerd door de Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) en mogelijk gemaakt door de gemeente Almere, stadsdeel Almere Haven en Sportservice Flevoland. 

“Het WK Flevoland is het voetbalevenement waar deelnemers vanuit heel Nederland kunnen deelnemen voor hun land van herkomst en strijden voor de titel Wereldkampioen van Flevoland. Dit jaar is dat wederom mogelijk voor heren senioren en veteranen”, vertelt Glen Leeuwin, voorzitter van de stichting SMOA en tevens initiatiefnemer van het WK Flevoland.

Ook dit jaar is het mogelijk om deel te nemen met een veteranenteam bestaande uit spelers van 45+ en wordt er gespeeld op een half veld 7 tegen 7. De jeugd van FC Almere onder 17-1 speelt een vriendschappelijke wedstrijd tegen ASV de Dijk. 

Voor de seniorenteams is het volgende van toepassing: Om deel te kunnen nemen aan het WK Flevoland, heb je een elftal nodig van Nederlandse personen van de afkomst van het land dat door jullie wordt gerepresenteerd en een bondscoach. De winnaar mag  zich ‘Wereldkampioen van Flevoland’ noemen. Het evenement is gratis. Er is catering aanwezig, een DJ en een springkussen voor de kinderen.

Voor het wedstrijdprogramma zie https://wekeepscore.nl/WKFlevoland/toernooi/WKFLEVOLAND2021/home

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto