Luuk Brouwers (Heerenveen) in duel met Joey Jacobs en Damian van Bruggen (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Oud-City-spits velt Almere City FC

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdagavond met 3-0 verloren van SC Heerenveen. Spits Pelle van Amersfoort scoorde twee keer tegen zijn oude club.

Al na twaalf minuten had Van Amersfoort zijn eerste treffer te pakken, al had Almere City FC  tot aan dat moment al twee kansen gehad via Kornelius Hansen. Bij één van die kansen moet keeper Andries Noppert tot het gaatje om de bal te keren. Op slag van rust viel de 2-0. Een splijtende pass van middenvelder Thom Haye werd door een Friese speler panklaar gelegd voor Sven van Beek, die van dichtbij knap raak kopte.
De Friezen bleven ook na rust de grote kansen opstapelen, maar het was opnieuw Van Amersfoort die de trekker overhaalde voor de 3-0.
Volgende week krijgt Almere City FC opnieuw een lastige uitwedstrijd voor de kiezen. Dan reist het team op zaterdagavond naar Alkmaar voor de confrontatie met AZ. Tickets voor deze uitwedstrijd zijn inmiddels in de verkoop.

Jong City

Dankzij een aantal schitterende doelpunten heeft Jong Almere City FC zaterdagmiddag afgerekend met SVV Scheveningen in de Betnation Divisie. Jeffry Puriël (2), Jordy Rullens en Layee Kromah waren trefzeker bij de 4-1 zege.
Met de overwinning gaat de ploeg van Danny Schenkel over Jong Sparta Rotterdam heen op de ranglijst, het zet de belangrijkste concurrent op twee punten achterstand en heeft zelf bovendien nog een wedstrijd in te halen tegen de nummer 18, FC Lisse.
Komend weekend rijst Jong City naar Katwijk voor een duel met Rijnsburgse Boys, waarna het ook voor de winterstop nog thuis speelt tegen Koninklijke HFC. Die wedstrijd op 16 december begint om 15:30 uur.