Thomas Robinet benut de penalty waardoor Almere een gelijkspel afdwingt tegen Ajax (Foto: Ron Baltus)
Thomas Robinet benut de penalty waardoor Almere een gelijkspel afdwingt tegen Ajax (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City sleept punt uit het vuur tegen Ajax

Sport

FBK SPORTPARK – Een strijdlustig Almere City FC heeft zondagmiddag een punt uit het vuur gesleept tegen het naar vorm zoekende Ajax. In Almere werd het 2-2 nadat Almere in de slotfase een penalty kreeg. Thomas Robinet faalde niet vanaf de stip.

Het is de zevende wedstrijd op rij dat Almere City FC punten pakt in de Eredivisie. De ploeg was 20 minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong gekomen na een scherpe counter die koelbloedig werd afgerond door Jochem Ritmeester van de Kamp, na een knappe pass van Lance Duijvestijn. Lang duurde de voorsprong van Almere City FC niet, want binnen twee minuten prikte de Amsterdamse opponent de gelijkmaker binnen en was het aan keeper Nordin Bakker te danken dat de hoofdstedelingen niet snel op een 1-2 voorsprong kwamen. Scheidsrechter Bas Nijhuis weigerde bovendien een forse schouderduw op Kenneth Taylor in het strafschopgebied te bestraffen met een penalty. Uiteindelijk kwam Ajax toch op een 1-2 voorsprong.

Bovenliggende partij

De naar vorm zoekende Amsterdammers leken de winst daarmee over de streep te trekken, wat tamelijk geflatteerd zou zijn: de Almeerders waren namelijk lange tijd de bovenliggende partij en streden met het mes tussen de tanden voor elke meter.
In de 93e minuut kregen de Almeerders loon naar werken. Ajax-spits Brian Brobbey verzuimde niet alleen twee vrijlopende ploeggenoten vrij te spelen, hij struikelde ook nog eens over de bal. In de tegenaanval werd Stije Resink in het strafschopgebied getackeld en wees Nijhuis gedecideerd naar de stip. Almere City FC kreeg daarbij loon naar werken.

Bijkomen

Almere City FC heeft twee weken om weer bij te komen van de uitstekende serie zonder nederlaag. Volgende week wordt er in het interlandweekend geen competitievoetbal gespeeld. De week na het interlandweekend staat de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto