De penalty wordt benut door Lance Duivesteijn. (Foto: ProShots/Toon Dompeling)
De penalty wordt benut door Lance Duivesteijn. (Foto: ProShots/Toon Dompeling) Toon Dompeling

Almere City klopt Jong Ajax, met dank aan Hilterman

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdagavond gewonnen van Jong Ajax. Op sportpark ‘De Toekomst’ werd het 0-2 mede door de inbreng van Jeredy Hilterman.

Hilterman werkte zich de afgelopen weken in het zweet om zich weer in de kijker te spelen van trainer Alex Pastoor. Vier duels moest hij genoegen nemen met de rol van wisselspeler. Tegen Ajax stond hij eindelijk weer in de basis. Na een moeizaam begin kantelde de wedstrijd voor de Almeerders, vooral door toedoen van het tandem Kornelius Hansen en Hilterman. Het duurde tot de veertigste minuut tot juist Hilterman het net vond. Met een solo dribbelde hij zichzelf aan de rand van de zestien vrij. Met een droog schot verschalkte hij keeper Tom de Graaff.
Kort na rust gaf Hilterman het laatste tikkie aan een bal richting Hamdi Akujobi die uiteindelijk werd gevloerd, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Even leek het er op dat Hilterman zelf de penalty wilde nemen, maar liet die klus uiteindelijk toch aan Lance Duijvestijn. Die maakte er 0-2 van.

Saai

Na een harde aanslag mocht Ajax-speler Mike Godts met rood de kleedkamer opzoeken en werd de wedstrijd saai en eentonig. Er kwamen nog een aantal kleine kansen, maar de stand bleef in tact tot het eindsignaal.

Almere City FC gaat nu een vrij weekend in vanwege interlands. Het hervat op 31 maart de competitie met de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.