Jordy Rullens van Jong City in duel met Dylan George van ADO'20. (Foto: Ron Baltus)
Jordy Rullens van Jong City in duel met Dylan George van ADO'20. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Jong City walst over ADO’20 heen

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vorige week een internationale oefenwedstrijd gewonnen. KRC Genk werd met 0-1 verslagen. Ondertussen veegde Jong City dit weekend in de Betnation divisie de vloer aan met ADO’20.

De beloften van Almere City FC bleken vooral na rust veel sterker dan de opponent, dankzij goals van Eja Dakriet, Pim Lukassen (2x) en Layee Kromah eindigt het duel in 4-1. Ook in het eerste bedrijf was Jong City al sterker dan de opponent, maar was het vaak ook te slordig om dat overwicht om te zetten in meer goals. De ploeg van trainer Danny Schenkel wint de wedstrijd daardoor met ruime marge en boekt drie belangrijke punten, zeker in de wetenschap dat concurrent Jong Sparta Rotterdam zaterdag verliest.
Dinsdag staan die twee ploegen tegenover elkaar, om een duel in te halen dat door een fout van de KNVB eerder ongeldig werd verklaard. De wedstrijd eindigde toen in 1-0, dinsdag trapt Jong Almere City FC om 19:30 uur af in de jacht op een herhaling van die zege.

België

De hoofdmacht won ook het duel in Belgié. De eerste kansen waren voor Genk, dat onder meer Danny Post een bal van de lijn zag halen. Toch was het na zes minuten Rajiv van La Parra die de uitgelezen mogelijkheid kreeg vanaf de stip. Die penalty werd verdiend door Yann Kitala, op wie een overtreding werd gemaakt, maar het buitenkansje werd ontmanteld door een redding van de keeper. Daarna bleef het kansrijk voor beide ploegen. Doelman Samuel Radlinger hield het Almeerse doel schoon, maar ook Almeerse kansen voor onder meer Lance Duijvestijn, Kitala en Van La Parra worden niet gepromoveerd tot doelpunt.
Almere City FC wint de oefenpot dus met 0-1. Dat goede gevoel neemt het mee richting de volgende competitiewedstrijd op 26 november, wanneer Heracles Almelo naar het Yanmar Stadion komt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto