De Run for KiKa was vorig jaar ook onderdeel van De 30 van Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De Run for KiKa was vorig jaar ook onderdeel van De 30 van Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Run for Kika weer onderdeel van 30 van Almere

Sport

BUITEN - De Run for Kika is dit jaar weer onderdeel van de 30 van Almere. Het hardloopevenement vindt plaats op 29 september. Elk jaar staan er zo’n duizend lopers aan de start. Inschrijven is weer mogelijk.

Deelnemers kunnen kiezen voor de 5, 10, 15 of 30 kilometer en daarnaast zijn er Kids Runs van 1 en 2 kilometer. Het parcours loopt niet alleen door het centrum van Almere Buiten, maar ook door de natuur van de Oostvaardersplassen.

Geld inzamelen voor het goede doel

De 1, 2, 5 en 10 kilometer zijn automatisch onderdeel van Run for Kika, waarmee geld wordt opgehaald voor het goede doel: stichting Kinderen Kankervrij. Vorig jaar werd er tijdens De 30 van Almere maar liefst 100.000 euro ingezameld voor het onderzoek naar kinderkanker. “Dat we zoiets geweldigs voor elkaar hebben gekregen door allemaal met onze passie – hardlopen – bezig te zijn, is natuurlijk geweldig. En we kunnen alleen maar dromen van een evenaring of zelfs het overtreffen daarvan”, aldus organisator Jefry Visser.

De 30 van Almere start in het centrum van Almere Buiten. De start en finish zijn op het Rio de Janeiroplein. De registratie is ook dit jaar weer in de nabijgelegen sporthal de Vrijbuiter. “Hier hebben we omkleedgelegenheid en kunnen lopers na de finish gebruik maken van een gratis welverdiende massage.”

Inschrijven kan via https://start-2-finish.nl/30-van-almere

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto