Met rhönradturnen wordt gebruik gemaakt van een groot rad. (Foto: B.J.A. Treuren)
Met rhönradturnen wordt gebruik gemaakt van een groot rad. (Foto: B.J.A. Treuren) B.J.A. Treuren

WK rhönradturnen in Almere

Sport

ALMERE - Na bijna 30 jaar wordt het WK rhönradturnen weer in Nederland gehouden. In de week van 28 juli tot en met 4 augustus is het evenement te zien in het Topsportcentrum in Poort.

Rhönradturnen is een sport die in, om en op een groot rad wordt uitgeoefend. Het evenement vindt plaats in de week van zondag 28 juli tot en met zondag 4 augustus in Topsportcentrum Almere.
Voor Team NL hebben zich veertien deelnemers geplaatst in verschillende categorieën. Er zullen in totaal ruim honderd atleten uit diverse Europese landen en zelfs uit Amerika en Japan aan het evenement deelnemen. De locatie kan tot wel tweeduizend bezoekers verwelkomen en het zou prachtig zijn als vele toeschouwers de Nederlandse delegatie komen aanmoedigen. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website https://wc2024.wheelgymnastics.nl/. Hier is informatie te vinden over de kaartverkoop, maar ook over bijvoorbeeld mogelijkheden tot samenwerking met de organisatie om deze bijzondere sport meer bekendheid te geven.

De toewijzing aan Nederland is een grote erkenning voor het toegewijde werk dat door trainers, turners en andere vrijwilligers wordt verricht voor deze bijzondere tak van turnen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto