Brian Brobbey wordt een halt toegeroepen door Damian van Bruggen (Foto: Ron Baltus)
Brian Brobbey wordt een halt toegeroepen door Damian van Bruggen (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Steven Bergwijn – Almere City FC: 3-0

Sport

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft de op een-na-laatste speelronde van de Eredivisie geen vuist kunnen maken tegen een slap spelend Ajax. De Almeerders, die zich al verzekerden van handhaving, verloren vooral van een ontketende Steven Bergwijn die in tien minuten tijd een hattrick scoorde: 3-0.

Dat het een moeilijke middag werd was na een kwartier al duidelijk. Even nadat Sherel Floranus na drie minuten aan een ogenschijnlijk zware blessure moest worden behandeld, stortte ook Yoann Cathline ter aarde. De Fransman moest in tegenstelling tot Floranus wel vervangen worden. Pascu kwam voor hem in het veld.De Amsterdammers speelden behoudend, maar oud-Almeerder Steven Bergwijn bepaalde met drie schitterende treffers in tien minuten de eindstand: 3-0. 

Almere City FC

Misschien door het mooie weer, misschien doordat Almere City FC iets meer uit de schulp kroop, maar Ajax bakte er na de rust weinig meer van. Het leidde tot kansen van Kornelius Hansen en Pascu die zelfs scoorde. Zijn treffer werd echter in buitenspelpositie gemaakt. Almere City FC deelde nog wel wat speldenprikjes uit en kreeg zelfs meerdere kansen om van de nul af te komen, maar verzuimde de eer te redden, tot verdriet van het imposant gevulde uitvak met meer dan 800 Almeerders.

Zondag zit het eerste seizoen in de eredivisie er op. Almere City FC speelt dan thuis voor eigen publiek tegen NEC Nijmegen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto