Kunstwerk van Jurrian van den Haak. (Foto: Jurrian Van Den Haak)
Kunstwerk van Jurrian van den Haak. (Foto: Jurrian Van Den Haak)

Lichtgevende expositie ‘Zilver op Water’ op De Kemphaan

Uit

ALMERE -  De expositie Zilver op Water, die al vijf jaar in Lelystad wordt georganiseerd, komt dit jaar ook naar Almere. Op het water bij stadslandgoed De Kemphaan zijn van 10 tot en met 16 januari lichtgevende kunstwerken te bewonderen. 

‘Zilver op Water’ wordt dit jaar onder de hoed van de Kunstenaars Vereniging Flevoland georganiseerd. Zeven kunstenaars hebben speciaal voor deze expositie een werk gemaakt binnen het thema: ‘Ode aan het landschap’. De kunstwerken drijven op het water en zijn ‘s avonds verlicht. Een achtste kunstenaar heeft bij elk werk een muziekstuk gemaakt. “Het project ‘Zilver op water’ brengt kunst dichterbij de mens en de mens dichter bij kunst”, vertelt projectleider en deelnemend kunstenaar Mannie Krak. Haar inspiratie voor het thema ‘Ode aan het landschap’ haalt ze uit de rechte lijnen in het polderlandschap. Met dat lijnenspel heeft ze in haar nieuwe werk gespeeld. 

Dieren in het polderlandschap

De Almeerse kunstenaar Erik Fakkeldij werkt in zijn kunst vaak met dieren. Dit keer heeft hij zich laten inspireren door de groepjes reeën die vaak bij zonsopkomst en zonsondergang te zien zijn aan de randen van akkers en open velden in de polder. Oosterwolder Jurrian van den Haak denkt bij het Flevolandse landschap ook aan dieren. “De vele buizerds die ik hier zie. En na wat googelen wist ik ook dat er geregeld buizerds zijn die fietsers en hardlopers aanvallen. Het beeld dat hij daarbij had van een buizerd in duikvlucht was de inspiratie voor zijn kunstwerk. 

Kunst en muziek

Verder zijn er bijzondere werken te bewonderen van kunstenaars Foktje Doornbos, Wil vom Kothen, Robert Roelink en Mira Ticheler. De werken zijn gratis te bewonderen zowel overdag als in de avond, maar pas als het donker is gaat de verlichting aan. Olaf Noordanus maakte bij een muziekstuk bij elk kunstwerk. Deze zijn te beluisteren via een qr-code. Neem je telefoon met oordopjes of koptelefoon mee om dit optimaal te kunnen ervaren en laat je verwonderen door de kunstwerken die geïnspireerd zijn op de polder.

Meer informatie is te vinden op www.zilveropwater.nl

Werk van Mannie Krak. (Foto: Jurrian Van Den Haak)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto