De Almeerse Sem (rechts) en Lana (midden) in The Sound of Music. (Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt)
De Almeerse Sem (rechts) en Lana (midden) in The Sound of Music. (Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt)

Almeerse talenten schitterden in The Sound of Music

Uit

ALMERE - De tour van The Sound of Music nadert het einde. De nostalgische musical over Maria en de familie Von Trapp was het afgelopen weekend nog meerdere malen te zien in Kunstlinie Almere. Sem, Lana, Maud, Lieke en Fenna van Theaterschool Almere schitterden voor het laatst als de kinderen kinderen Von Trapp.

Sem (13) en Lana (9) stonden vrijdagavond voor de laatste keer samen op de planken. Broer en zus vertolkten in deze musical van Stage Entertainment de rollen van Friedrich en Gretl von Trapp. “We hebben enorm genoten van het afgelopen jaar. Het was een geweldig avontuur voor de kinderen. Heel bijzonder dat ze dit als broer en zus samen konden doen”, reageren hun ouders na afloop.

“Een jaar geleden begonnen de kinderen met heel veel repeteren, gevolgd door een theatertour door het hele land. Zo speelden ze onder andere in Scheveningen, Maastricht, Groningen en Den Bosch. Mooi dat we de tour in onze eigen woonplaats mochten afsluiten. Wij hebben de voorstelling in totaal wel 20 keer gezien. We hebben veel leuke, lieve mensen leren kennen die we zeker nog terug zullen zien. Tijdens de tour gingen we regelmatig samen eten of een drankje doen met de kinderen en ouders van ons groepje.”

‘Ik ga iedereen enorm missen’

Ook Lana vond het een heel leuk avontuur. “Ons kindergroepje, de cast en de kinderbegeleiders voelden echt als familie. Ik ga iedereen enorm missen. Gelukkig gaan we met ons groepje nog een keer afspreken”, vertelt zij. Sem vond het optreden in Carré het allerleukste. “Hier mochten wij vijf keer optreden. Het is een supergroot en mooi oud theater. Veel grote sterren hebben hier opgetreden. Bijzonder dat wij daar nu zelf op het podium mochten staan. Veel van onze familie en vrienden kwamen daar ook kijken.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto