Curator en kunstenaar Mik Augusteijn bij zijn eigen werk. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Curator en kunstenaar Mik Augusteijn bij zijn eigen werk. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Expositie met werk van Almeerse kunstenaars in Cultuurdôme

Uit

BUITEN CENTRUM – In de Cultuurdôme aan de Middachtenlaan in Almere Buiten is vanaf zaterdag 26 februari een tentoonstelling te zien met werk van Almeerse kunstenaars. “Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met curator Mik Augusteijn en grafisch designer Jeffrey Netten”, vertelt Bryan van Veenschoten, Kwartiermaker Cultuurdôme.

Sinds de start van de tijdelijke culturele broedplaats in de voormalige Woondôme zijn er zijn er ruim 30 creatieve ondernemers gevestigd.  “Uiteenlopend van kledingontwerpers, een tattoostudio, muziekstudio, dansers, maatschappelijke stichtingen, kunstenaars, visagisten en nog veel meer. Ook de eerste evenementen hebben al kunnen plaatsvinden”, aldus Van Veenschoten.

Eigen stijl

Voor de komende tentoonstelling is de hele kelder omgebouwd tot expositieruimte. “Almere heeft ontzettend veel creatief talent, maar er is in Almere weinig ruimte om hun werk te exposeren. Wij wilden hen een podium bieden”, vertelt Augusteijn. “Voor deze expositie hebben we dertien Almeerse kunstenaars samengebracht, van 17 tot 67 jaar oud en met elk een eigen unieke kunststijl. Zij hebben de vrijheid gekregen om een eigen muur te kiezen en hun eigen stijl aan te houden.” “ Augusteijn doet zelf ook mee als kunstenaar. 

Inspirerend

De afgelopen weken is hard gewerkt om de expositie in te richten. “We hebben dat echt met elkaar gedaan en elkaar waar nodig geholpen. Het was heel fijn en inspirerend om dat op deze manier te doen.”

Deelnemende kunstenaars zijn: Chaeli Braaf, Isabelle de Veer, Jean-Noël Clot, Jeffrey Netten, Kenneth Echteld, Krijn van Dolder, Leroy Nolten, Mik Augusteijn, Nova Eeman, Pim Bokhorst, Vincent Mook, Zoë Rullens en Zoë Scarlett Nieuwendijk. 

De tentoonstelling is tot 24 april iedere zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur gratis toegankelijk. Meer informatie: www.cultuurdome.nl

(Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto