Jason Wolff tijdens de clipshoot in het Van der Valk Hotel Almere. (Foto: aangeleverd)
Jason Wolff tijdens de clipshoot in het Van der Valk Hotel Almere. (Foto: aangeleverd)

Almeerse rapper Jason Wolff gaat voor carrière in muziek

Uit

ALMERE – 2022 is voor Jason Wolff het jaar waarin hij nog meer gaat werken aan zijn muziek. “Ik houd ervan de lat hoog te leggen”, vertelt de 25-jarige Almeerse rapper. Vrijdag lanceerde hij zijn nieuwe single en videoclip: Firi.

Door Petra Onderwater

“De boodschap in dit nummer is dat je moet luisteren naar je ‘firi’, dat is Surinaams voor ‘gevoel’,” aldus Jason. “Ik ben iemand met een groot hart en heb veel liefde te geven. Lange tijd heb ik de gevoelens van anderen boven die van mijzelf geplaatst, maar je moet vooral ook van jezelf houden.” In zijn muziek kan hij al zijn emoties kwijt en dat voelt goed. “Als ik iets op mijn hart heb, duik ik de studio in. Muziek is een heerlijke uitlaatklep.”

Kracht en motivatie

Zijn nieuwe single gaat ook over de weg die hij heeft afgelegd om te komen waar hij nu is. “Op dit moment zie ik mijn toekomst positief en vol vertrouwen tegemoet,” vertel hij. “Ik heb moeten offeren en veel ontberingen gehad, maar inmiddels heb ik mijn leven weer redelijk op de rit. God zij dank. Ik heb gevochten voor mijn geluk. Het gaat in ieder geval goed met me.”

Hij focust zich op zijn baan, want er moet immers brood op de plank komen. Ik heb mensen om voor te zorgen en waar ik voor leef. Zij geven mij ook kracht en motivatie”, aldus Jason. Daarnaast richt hij zich vooral op zijn muziek. “Het grotere plaatje zou leuk zijn, omdat ik het gewoonweg leuk vind om te doen.”  

Mensen inspireren

De Almeerder komt uit een muzikale familie en heeft ook vrienden die zich bezighouden met muziek. “Als kleine jongen ging ik al mee de studio in en het leek me geweldig om ook mijn eigen muziek te maken.” Hij speelde jarenlang in een brassband en is ook al een lange tijd  bezig met rappen. “Ik doe veel op eigen kracht, maar ik werk ook samen met vakmensen. Ik wil het goed aanpakken”, benadrukt hij. “Ik wil mensen inspireren met mijn muziek.”

Single en videoclip

Afgelopen december lanceerde Jason Wolff zijn nummer ‘Zoveel last’. Zijn nieuwe single ‘Firi’, geproduceerd door Thanksboii, is sinds vrijdag te beluisteren op alle streamingdiensten, waaronder Spotify. De bijbehorende videoclip, die is opgenomen bij het Van der Valk hotel Almere, is te zien op Youtube.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto