Ook Kunstlinie Almere staat dit hele weekend in het teken van het kunstenfestival voor de allerkleinsten. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Ook Kunstlinie Almere staat dit hele weekend in het teken van het kunstenfestival voor de allerkleinsten. (Foto: Almere DEZE WEEK)

2Turvenhoog festival dit weekend op diverse locaties in Almere

Uit

ALMERE - Het is weer tijd voor 2turvenhoog, het internationale podiumkunstenfestival voor de allerkleinsten. De 23e editie wordt gevierd in Kunstlinie, Corrosia Theater, Expo & Film, Kunst is Leuk en StrandLAB. Dit hele weekend staan er tal van optredens op het programma voor kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Vrijdag was er een openingsprogramma voor genodigden. Franse maker Laurance Henry van het Franse gezelschap A.K. entrepôt gaf een lezing over haar praktijk en Fransien van der Putt presenteerde het Nieuwe Dansbibliotheek boek ‘Interdisciplinair Theater voor de Allerkleinsten’, dat ze samen met Anne-Beth Schuurman ontwikkelde. Als afsluiter kon worden genoten van de voorstelling En UN Éclat van  Dit bijzonder A K entrepôt, een bijzonder dansduet van een danseres op leeftijd en een breakdancer. Deze voorstelling is zaterdag ook te zien in Kunstlinie en er zijn nog kaarten.

Kunst verbindt

“De podiumkunsten zijn juist in deze tijd de meest verbindende kunstvorm. Ze zijn er om samen te beleven”, aldus Ingrid Wolff, artistiek directeur 2turvenhoog. “Kunst doet iets met je, het kan je echt raken. Ook jonge kinderen hebben recht op kunst, hoe jonger hoe beter. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling. We hebben zelfs voorstellingen voor baby’s vanaf nul jaar op het programma staan.” 

Het festival presenteert een mix van bijzondere en ook nieuwe voorstellingen uit Nederland en andere Europese landen. Het programma bestaat uit theater, dans, muziek, mime en objecttheater, maar ook proeven, workshops en kunstinstallaties die speciaal voor het festival worden gemaakt. 

Acts uit binnen- en buitenland

Er staat weer veel moois op het programma voor baby’s, peuters en kleuters en hun volwassen begeleiders. Er zijn twee buitenlandse voorstellingen die nooit eerder in Nederland te zien waren: En UN Éclat van het Franse a k entrepôt en Manta van het Vlaamse Klankennest. Ook uit België komt gezelschap De Spiegel met de voorstellingen ImpulZ enOORT. “We gaan ook naar buiten”, aldus Wolff. “Zo kan iedereen meedoen met Boom! op het Almeerderstrand en het Natuur-Verf-Lab Binnenwoud.”

Ga voor alle informatie over het programma en kaartverkoop naar www.2turvenhoog.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto