De allerkleinsten kunnen binnenkort weer genieten van het 2turvenhoog festival. (Foto: Jona Harnischmacher)
De allerkleinsten kunnen binnenkort weer genieten van het 2turvenhoog festival. (Foto: Jona Harnischmacher)

Kaartverkoop festival 2turvenhoog van start

Uit

ALMERE - Van 20 tot en met 24 april is het weer tijd voor 2turvenhoog, het internationale podiumkunstenfestival voor de allerkleinsten van 0 t/m 6 jaar. De 23e editie wordt gevierd in Kunstlinie, Corrosia Theater, Expo & Film, Kunst is Leuk en StrandLAB. De kaartverkoop gaat vandaag van start.

“De podiumkunsten zijn juist in deze tijd de meest verbindende kunstvorm. Ze zijn er om samen te beleven”, aldus Ingrid Wolff, artistiek directeur 2turvenhoog. Het festival presenteert een mix van bijzondere en ook nieuwe voorstellingen uit Nederland en andere Europese landen. Het programma bestaat uit theater, dans, muziek, mime en objecttheater, maar ook proeven, workshops en kunstinstallaties die speciaal voor het festival worden gemaakt. 2turvenhoog festival is er voor de kleinsten, de allerkleinsten, de aller-allerkleinsten, voor volwassenen, oftewel voor iedereen.

Acts uit binnen- en buitenland

Er staat weer veel moois op het programma voor baby’s, peuters en kleuters en hun volwassen begeleider. Er zijn twee buitenlandse voorstellingen die nooit eerder in Nederland te zien waren: En UN Éclat van het Franse a k entrepôt en Manta van het VlaamseKlankennest. Ook uit België komt gezelschap De Spiegel met de voorstellingen ImpulZ enOORT. 

“We gaan ook naar buiten”, aldus Wolff. “Zo kan iedereen meedoen met Boom! op het Almeerderstrand en het Natuur-Verf-Lab Binnenwoud.”

Proeftuin

Dit jaar co-produceert 2turvenhoog festival Zandhonger van Firma Kluit, Spiegel van het jonge gezelschap Club Wauw, Fluisterstad Flamenco van Simone de Jong, Krijg de Kleure! van Ragazze Quartet en de proeve Be Kind van Emilie Weisse | TENT. Verder zetten makers eerste stappen met nieuw werk. In de Proeftuin kan worden mee bewogen met Zucht van Jonathan DeNeck & Maaike van de Westeringh en z a c h t j e s van Lily Kiara. Er zijn dansvoorstellingen van De Dansers, SALLY Dansgezelschap Maastricht, Oorkaan in samenwerking met De Nationale Opera & Ballet en De Stilte. Rondom de voorstellingen kunnen kinderen spelen in de kunstinstallaties van Dadodans | Gaia Gonnelli, Diederike Smits, Robin van Es en derdejaarsstudenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Ook staan er weer diverse premières op het programma. Ga voor alle informatie over het programma en kaartverkoop naar www.2turvenhoog.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto