De Tiny Church met tuin van Fruitfulcity. (Foto: Burret Olde)
De Tiny Church met tuin van Fruitfulcity. (Foto: Burret Olde)

Activiteiten in tuin Fruitfulcity op Floriade

Uit

HORTUS - In de tuin van Fruitfulcity bij de Tiny Church op de Floriade zijn kunstwerken van Almeerse kunstenaars over de kernwaarden van het leven te bewonderen. Bijvoorbeeld het kunstwerk ‘vreugde’ van Ingerid Opstelten of ‘geduld’ van Roelienke van der Snoek. 

Bij de kunstwerken is een vragenlijst over duurzaamheid beschikbaar, met vragen als: Wat maakt jou blij wanneer je duurzame stappen zet? Op welke manier helpt de waardering voor de natuur jou om duurzamer te leven? Kijk voor alle vragen op www.fruitfulcity.nl/aanbod. De vrijwilligers in de Tiny Church kunnen de vragenlijst ook meegeven. Bezoekers kunnen ook de Bucketlist-poster meenemen. Op de poster staan suggesties om duurzamer te leven. 

Met Fruitfulcity vragen de kerken van Almere aandacht voor de pracht van de natuur en voor de zorg voor de aarde. Allerlei planten en kruiden zijn ook in de tuin te zien en te ruiken. Op een aantal dagen zijn er speciale presentaties. Op donderdag 16 juni komt ‘de Groene kerk’ uit Naarden en Bussum bijvoorbeeld om 10.00 uur een presentatie geven over hun duurzame activiteiten en hun kerkgebouw geven. Voor meer informatie: www.groenekerken.nl. Op zondag 19 juni om 16.00 uur komen vijftien jongeren uit Almere bijeen in de Tiny Church. Er is gitaarspel, ze vragen aandacht voor Almere en gaan in gebed. 

Op donderdag 23 juni en dinsdag 5 juli om 13.00 uur vindt een meditatieve wandeling door het oerbos van de Floriade onder leiding van twee teamleden van Nijkleaster uit Friesland plaats. Aanmelden hiervoor kan via f_t_jdanenberg@hotmail.com. De wandeling duur 25 minuten en begint met een stilteviering van 10 minuten, met muziek. Op respectievelijk zondag 26 juni en 10 juli om 12.00 uur houden Zweitse van Hijum en Hette van der Leeuw een speech over ’hoop’ en ‘liefde’. Op 15 juli om 13.30 uur komt verhalenverteller Kees Posthumus in de Tiny Church scheppingsverhalen vertellen. Elke 10 minuten vertelt hij een ander verhaal. Bekijk hier het boek: https://www.kokboekencentrum.nl/boek/geloof-en-een-hoop-zonnepanelen/

Meer informatie: www.fruitfulcity.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto