Het kunstwerk van Bouke Groen in het Oerbos op de Floriade. (Foto: Herman Heijne)
Het kunstwerk van Bouke Groen in het Oerbos op de Floriade. (Foto: Herman Heijne)

Neuriënd kunstwerk in oerbos op Floriade

Uit

ALMERE - Op de Floriade is ook veel kunst en cultuur te zien. Zo kunnen bezoekers door een bijzonder kunstwerk lopen van geluidskunstenaar Bouke Groen. Hij ontwikkelde dit werk tijdens zijn residentie bij StrandLAB Almere, de culturele werkplaats op het Almeerderstrand, en Oerol op Terschelling.

Midden in het Oerbos op het terrein van de Floriade wordt de natuurlijke omgeving helemaal afgescheiden door dit kunstwerk. Met het bladerdak als enige connectie met de natuur horen bezoekers die er doorheen lopen een algoritmisch gegenereerd geneurie.

‘Natuur is nooit hetzelfde’

In zijn werk onderzoekt Bouke Groen onderliggende mechanismen die we toepassen in onze omgang met elkaar en onze leefomgeving. Voor dit geluidskunstwerk maakte hij een een constant veranderende melodie, voortgebracht met software. Zonder herhaling en met een onvoorspelbare factor. “Dit is de link met de natuur, de omgeving van de residentieplekken StrandLAB en Oerol, maar ook zeker met het Floriadeterrein. De natuur ontwikkelt zich steeds en is nooit hetzelfde. We proberen haar te controleren, maar ze is ontembaar. In de natuur blijft de beste oplossing over.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto