Campagnebeeld. (Foto: aangeleverd)
Campagnebeeld. (Foto: aangeleverd)

Zaal X nieuw initiatief van Kunstlinie, BonteHond en Suburbia

Uit

STAD CENTRUM - Kunstlinie en de Almeerse theatergezelschappen BonteHond en Suburbia slaan de handen ineen met een nieuw concept voor Almeerse cultuurliefhebbers. Onder de noemer Zaal X presenteren BonteHond en Suburbia een vernieuwend programma in de kleine zaal van de Kunstlinie. Op de vrijdagavond voor iedereen tot 35 jaar, op de zondagochtend voor families. Op 23 september is de Opening Night met onder andere een performance van House of Circus en feministische acid pop van Mila V.  

“Met zaal X hebben we een nieuwe plek gecreëerd voor nieuwe spannende ideeën in Almere. Het is een plek die zeker het publiek zal verrassen, en hopelijk ook onszelf”, vertellen Roeland Dekkers (BonteHond) en Jos van Hulst (Suburbia). “Verwacht in zaal X geen klassieke tribune, maar een ‘clubsetting’ met fijne zitjes, knusse hoekjes en een bar. Hiermee wordt de bezoeker uitgenodigd om na afloop te blijven hangen voor een drankje en een dansje. Cultuurbezoek gaat in zaal X niet om het passief tot je nemen van een voorstelling. De ontmoeting met vrienden en andere cultuurliefhebbers in een café-setting is onderdeel van de beleving.” 

Extra’s

Het aanbod is afgestemd op jonge Almeerse cultuurliefhebbers en families die nu vaak uitwijken naar Amsterdam voor cultuurbezoek. Op het programma staan veel jonge makers, hokjes-overstijgende kunstvormen en er is eindeloos ruimte voor experiment. Daarnaast krijgen bezoekers bij zaal X altijd wat extra’s: napraten met de makers, een DJ na afloop en originele randprogramma’s zoals koelkast-poëzie, ‘clitje kleien’ of een spa-hoek.

Zondag voor gezinnen 

Zaal X op zondag is er voor jonge gezinnen. Rondom een jeugdvoorstelling zijn tal van activiteiten waarmee kinderen zich vermaken. Op 25 september kunnen kinderen bijvoorbeeld stenen schilderen, of tot rust komen in een relaxhoek met lavendel, muziek en yoga. Voor de ouders is er altijd een lekkere kop koffie, een krantje en een lekkere croissant, tosti of cheesecake.    

Geen f*ck te doen 

Kunstlinie, BonteHond en Suburbia willen met dit project een plek creëren voor innovatieve kunst en cultuur, voor en door Almeerders. “Door deze samenwerking van podium en producenten is een kruisbestuiving mogelijk. Een groep van jonge Almeerse cultuurliefhebbers gaf aan dat er in Almere ‘geen fuck te doen is’. Deze uitspraak is drijvende kracht achter zaal X. Nu is hier eindelijk wat te doen.”

Kijk voor de programmering op www.zaalx.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto