(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Première Julian Schneemann’s Island Songs in Almere

Uit

HAVEN - Vrijdag 30 september brengt Goede Rede Concerten de première van het nieuwe programma Island Songs van musicus en componist Julian Schneemann. Hij neemt het publiek mee op een muzikale ontmoeting tussen de traditie van twee eilanden: Kreta en Ierland. Eeuwenoude volksmuziek wordt samengebracht in een nieuwe sound. Omdat het de première is zijn er ook zes Griekse dansers.

Voor Island Songs deed Julian onderzoek naar de muziekcultuur in Ierland en op Kreta. Julian: “Eeuwenoude, krachtige en melodische muziek leeft op die twee eilanden met een vurige intensiteit die ik nergens anders heb meegemaakt en ik begin steeds meer te zien hoe de twee verbonden zijn. Fijn dat het gelukt is om een aantal muzikanten naar Nederland te halen.”

Het programma wordt een mix van traditionele muziek uit Ierland en Kreta, nieuwe arrangementen en composities gemaakt in samenwerking met de muzikanten. Vanuit het ruige Kreta komen de twee broers Adonis (luit) en Nikos (lyra) Xylouris. En John Joe Kelly (bodhrán) en Emmy Storms (klassiek viool) nemen de muzikale tradities vanuit het woeste Ierland mee.

Meer informatie en tickets via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.


Uit de krant