Het Vector Rietkwintet. (Foto: aangeleverd)
Het Vector Rietkwintet. (Foto: aangeleverd)

Nieuwjaarsconcert Vector Rietkwintet in Goede Rede

Uit

HAVEN - Op vrijdag 13 januari trapt Goede Rede Concerten het muzikale jaar af met een Nieuwjaarsconcert door het Vector Rietkwintet. Twee keer zelfs. Om 16.00 en om 20.00 uur kan het publiek genieten van een muzikale reis van het Iberisch schiereiland tot aan Japan. 

Het Vector Rietkwintet is een jonge groep uit de stal van Calefax. In hun nieuwjaarconcert ‘First Impressions’ staat het impressionisme centraal. Natuurlijk staan de componisten Debussy en Ravel op het programma, maar het thema biedt nog veel meer moois. Zo neemt Vector het publiek mee op reis naar het Iberisch Schiereiland, waar men in een werk van Albéniz proeft van Spaanse volksmuziek met invloeden van het Franse impressionisme. En is er werk dat is gebaseerd op een traditioneel Japans volksliedje over het begin van de lente.

Het Vector Rietkwintet wil mensen met elkaar verbinden door muziek. Niet alleen door het spelen van verschillende genres – van klassieke en hedendaags klassieke muziek tot wereldmuziek – maar ook door het benadrukken van de eigen diversiteit en individualiteit. De musici van dit jonge ensemble hebben alle vijf een andere nationaliteit en herkomst. Kaarten zijn te reserveren via www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto