Carel Kraayenhof en Marietta Petkova. (Foto: Chris Hoefsmit)
Carel Kraayenhof en Marietta Petkova. (Foto: Chris Hoefsmit)

Pianoweekend bij Nieuw Podium Klassiek Almere

Uit

BUITEN - Het Nieuw Podium Klassiek Almere viert komend weekend de International Piano Day met concerten op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart. 

Het openingsconcert van deze pianomarathon wordt vrijdagavond 24 maart gespeeld door een bijzonder duo: de Almeerse pianiste Martietta Petkova en Carel Kraayenhof (bandoneon). Deze twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een autobiografisch getint programma, getiteld ‘De Hand van de Beer’. Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van onder andere Bach, Schubert, Albéniz en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Soria. Hun concert begint om 19.30 uur in het Cultuurhuis aan het Baltimoreplein in Almere Buiten (ingang naast de bibliotheek). 

Talenten uit Oekraïne

Op zaterdag 25 maart begint de dag met een concert door jonge pianisten uit Oekraïne. Deze talentvolle studenten van Davidsbündler Music Academy spelen van 11.00 tot 12.00 uur in het Cultuurhuis Almere Buiten. Deze jonge pianisten, waaronder de 9-jarige Yulianna Bezyazychnaya, wonnen vele prijzen op diverse internationale concoursen. 

In het Cultuurhuis wordt zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur ook een piano-masterclass gegeven. 

De Drieklank

Het pianoweekend wordt afgesloten door Kirill Kozlovski, een in Wit-Rusland geboren Finse pianist. Om 19.30 uur brengt hij de Goldbergvariaties van J.S. Bach ten gehore in kerk De Drieklank aan de Chicagostraat in Buiten. 

Ga voor meer informatie over alle concerten en kaartverkoop naar www.npka.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto