Felix Justin speelt muziek van Indonesische componisten. (Foto: Hera Kusyuniansari)
Felix Justin speelt muziek van Indonesische componisten. (Foto: Hera Kusyuniansari)

Piano Days bij Goede Rede Concerten

Uit

ALMERE - In Almere wordt komende weekend International Piano Day weer gevierd. Van 25 tot en met 29 maart staan de piano en de pianist centraal bij verschillende podia verspreid door de stad.  

De internationale Piano Day is steeds de 88ste dag van het jaar, omdat 88 het aantal toetsen is van een piano. Dit jaar valt het evenement op 29 maart. In de aanloop naar deze dag staat er in Almere diverse pianoconcerten op het programma. 

Goede Rede Concterten

Het programma is weer gevarieerd: van pianosolo’s en pianoduo’s tot carillonbespelingen. Op zaterdag 25 maart staan er drie concerten gepland bij Goede Rede Concerten, voorafgegaan door een carillonbespeling. Duo Beth & Flo, bestaande uit Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, spelen klassiek piano op hoog niveau en combineren dit met sprankelende liedjes, theater en veel humor. Om 14.00 uur neemt Felix Justin de toetsen over. Hij speelt muziek van Indonesische componisten zoals Trisutji Kamal en Jaya Suprana. Hannes Minnaar sluit om 16.00 uur af met de Soloduiveldans II en III van Simeon ten Holt, ter ere van ‘100 jaar Simeon ten Holt’.

Kunstlinie

Zondag 26 maart gaat het programma verder in Kunstlinie met jong talent Nadezda Filippova in duo met haar vroegere leermeester Willem Brons. In het voorprogramma staat een jong Almeers pianotalent.

Stadsbeiaardier

Op de eigenlijke Piano Day wijdt Stadsbeiaardier Bauke Reitsma zijn reguliere bespeling van het carillon van Goede Rede om 11.00 uur aan pianomuziek, met onder andere Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Chopin en Brahms. Dit concert is buiten gratis te beluisteren, er staan enkele stoelen klaar en het programma is beschikbaar bij de balie.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.goederedeconcerten.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto