(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Kunstenaars organiseren verkooptentoonstelling in Cultuurdome

Uit

BUITEN - Kunstenaars Flevoland organiseert op zaterdag 13 mei een grote verkooptentoonstelling in de Cultuurdome (voormalige Woondome) in Almere Buiten. Een éénmalige happening van anderhalf uur, waarbij het publiek de gelegenheid krijgt om een origineel en uniek kunstwerk te kopen. 

Alle werken die er hangen kosten 100 euro. Het werk kan ter plekke worden gekozen en afgerekend. Het kan dan meteen om 16.00 uur mee naar huis worden genomen. De naam van de kunstenaar wordt pas bekend gemaakt na afloop van de anderhalf uur durende happening. “Dit zorgt voor extra ‘kunstopwinding’. Het gaat dus duidelijk om het werk zelf”, aldus de organisatoren, Els Franken, Frea Lenger en John van der Wal. 

Drie jaar geleden organiseerden zij eenzelfde verkooptentoonstelling in het toenmalige Splijtbakatelier in Buiten. “Het werd een groot succes. Het bedrijfspand werd echter verkocht en daarna gooide ook corona roet in het eten. Maar nu kunnen we voor de tweede keer deze kunsthappening houden in de Cultuurdome.”

Er is werk te koop van 40 kunstenaars en bezoekers hebben de keus uit ruim 180 kunstwerken. Het gaat om schilderijen, tekeningen, mixed media, foto’s, textiel, glas en keramiek. Kopers, kijkers of belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 13 mei. De Cultuurdome aan de Middachtenlaan is open vanaf 14:00 uur.     De bezichtiging, selectie en betaling is exact van 14:30 tot 16:00 uur. Alleen contant betalen, er is géén pin mogelijk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto