Het podium staat klaar. De vlag hing op 4 mei nog halfstok om de oorlogsslachtoffers te herdenken, maar op 5 mei vieren we de vrijheid. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het podium staat klaar. De vlag hing op 4 mei nog halfstok om de oorlogsslachtoffers te herdenken, maar op 5 mei vieren we de vrijheid. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Podium Esplanade klaar voor Bevrijdingsfestival Flevoland

Uit

ALMERE – Het podium op de Esplanade staat klaar voor de 30ste editie van het Bevrijdingsfestival Flevoland. Om het jubileum te vieren werden de vrijwilligers tijdens de opbouw getrakteerd op taart. Het programma start vrijdag 5 mei om 13.15 uur en duurt tot 23.00 uur.. Ook op de Grote Markt en bij Kunst is Leuk aan de Schutterstraat zijn vrijdag optredens. Het Stadhuisplein wordt omgedoopt tot Kidsplein.

De Almeerse Saskia Schurman is verkozen tot Verschilmaker van het 30ste Bevrijdingsfestival Flevoland. Zij zet zich vanuit haar organisatie EigenWijze Company en privé al jaren in voor mensen die hun weg proberen te vinden binnen de GGZ en helpt ze daarmee met het (her)vinden van hun persoonlijke vrijheid. Namens de provincie Flevoland reist zij op 4 mei af naar hotel De Wereld in Wageningen. Daar zal zij het bevrijdingsvuur in ontvangst nemen en op 5 mei op het podium overhandigen aan Burgemeester Hein van der Loo.

Hoofdpodium Esplanade

Het programma op het hoofdpodium start om 13.15 uur met Jeangu Macrooy & De Nieuwe Nederlanders (met gastmuzikanten die uit onder andere Soedan, Iran en Syrië zijn gevlucht). Daarna is het de beurt aan de Almeerse band Pscychose, de winnaar van de Songs for Freedom Contest in samenwerking met podium De Meester. 

Na het ontsteken van het Bevrijdingsvuur om 14.20 uur volgt om 14.30 uur de show van STUK (dj-team van de populaire Youtubers en TV-makers). Verder zijn er optredens van Trafassi (15.45 uur), The Euros (17.30 uur), Ambassadeur van de Vrijheid Meau (19.15 uur) en presenteert John Williams vanaf 20.30 uur de lekkerste RNB Oldskool Hits. Het programma wordt om 22.00 uur afgesloten door Snelle en de Lieve Jongens Band. 

Kinder- en familieprogramma

Op het Stadhuisplein is overdag een kinder- & familie programma met muziek, springkussens, dans en diverse kermisattracties. Er wordt onder andere opgetreden door lokale dansscholen, maar ook door meidengroep Unity en de groep Infinity, beide bekend van het Junior (Euro)Songfestival. Ook dj Bee (van Telekids) en het team van Hallo Kidsradio zorgen voor veel vrolijke muziek.

Grote Markt

Op de Grote Markt is op 5 mei een gevarieerd programma met overdag onder andere optredens van Mits Mitchell (Nederpop), Kasper Nova, MAR en dj Vici. In de avond volgt het jaarlijkse programma van feest-Dj Jeroen Hamer en diverse gastoptredens van Yves Berendse, Mario Broerse, dj Kai en Danny Lit.Thema-programmaEr zijn verder weer diverse activiteiten die aansluiten bij de thematiek van het festival, zoals de Vrijheidscolleges van bekende sprekers, Vrijheidsmaaltijden en gesprekken met veteranen. 

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.5mei.nu en www.bevrijdingsfestivalflevoland.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto