Kunstwerk van Shireen Koch.
Kunstwerk van Shireen Koch.

Bekende kunstwerken in digitaal black art-jasje

Uit

ALMERE - Shireen Koch, docent economie aan het Artecollege, maakt digitale kunst waarbij westerse kunstwerken vermengt met black art. Tot en met 30 december exposeert zij haar werk bij de Nieuwe Bibliotheek in Almere Buiten. 

Shireen is geboren in Suriname, opgegroeid op Curaçao en nu woonachtig in Almere. Ze gebruikt artificial intelligence (AI) om bekende westerse kunstwerken in een nieuw jasje te gieten. Schilderen van bekende kunstenaars - zoals Rembrandt, Vermeer en Van Gogh – zet zij naar haar eigen hand. Door met name zwarte vrouwen in de bekende kunstwerken te verweven, creëert ze een heel nieuw beeld.

“Ik werd geïnspireerd door het gebrek aan zwarte kunst in musea”, vertelt Shireen. “Daarom besloot ik Europese kunst te vermengen met black art, wat resulteerde in een geheel eigen stijl.” Haar doel is om via haar kunst culturen met elkaar te verbinden en de kunstwereld inclusiever te maken.

AI Talkshow 

Woensdagavond 13 december gaan Shireen Koch (AI kunstenaar) en Maarten Smakman (verkenner van opkomende technologieën) met elkaar en het publiek het gesprek aan over AI & Kunst onder leiding van Martijn Bekking van de Nederlandse AI-Coaltie. Deze talkshow is van 19.30 tot 21.30 uur in de nieuwe zaal van De Nieuwe Bibliotheek in Stad. Ga voor tickets naar www.denieuwebibliotheek.nl/activiteiten/talkshow-kunst-ai

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto