Kinderen van 0 t/m 6 jaar kunnen weer naar het theater. (Foto: Jona Harnischmacher)
Kinderen van 0 t/m 6 jaar kunnen weer naar het theater. (Foto: Jona Harnischmacher)

2turvenhoog festival viert 25ste verjaardag

Uit

ALMERE - 2turvenhoog is al 25 jaar het avontuurlijkste internationale kunstenfestival voor de allerkleinsten van 0 tot en met 6 jaar. De jubileumeditie is van 4 tot en met 7 april in Kunstlinie en de Nieuwe Bibliotheek. Op zondag 7 april is er voor alle inwoners van Almere een gratis straattheatervoorstelling en jubileumconcert in en om de Kunstlinie. 

Het veelzijdige, internationale programma bestaat uit theater, dans, muziek, performances en beeldende kunst installaties. 2turvenhoog biedt jonge kinderen en hun volwassen begeleiders een hele mooie, vaak eerste, theaterervaring. “Podiumkunsten zijn juist in deze tijd de meest verbindende kunstvorm. Ze zijn er om samen te beleven,” aldus Ingrid Wolff, artistiek directeur 2turvenhoog. Het festival wordt donderdag 4 april om 16.00 uur geopend door burgemeester Hein van der Loo (onder voorbehoud) in de Kunstlinie.

Feestelijk jubileumconcert

Speciaal voor het 25ste jubileum produceert 2turvenhoog samen met het FlevoEnsemble een feestelijke concert. Speciale gast is de Braziliaans Nederlandse zangeres Lilian Vieira. Onder leiding van Almeerder Egon Kracht brengen Lilian en de leden van het ensemble vrolijke ska, swingende samba’s en vette soul. Het jubileumconcert is zondag 7 april om 15.00 uur gratis bij te wonen in de Kunstlinie. Een bijzonder verjaardagscadeau van het festival aan de inwoners van Almere. Om 14.30 is er ook een gratis straattheater act te zien op de Esplanade, voor de ingang van de Kunstlinie.

Programma

Verder is er ook dit jaar weer een uiteenlopend programma voor baby’s, peuters en kleuters en hun volwassen begeleiders. Het festival toont voorstellingen van Nederlandse gezelschappen en van gezelschappen uit Denemarken, België en Frankrijk. Het Deense gezelschap Aaben Dans speelt What is That?. Uit Duitsland komt Things at the End of the World van Alfredo Zinola. De Franse theatermaker Laurent Dupont reist met zijn gezelschap Cie ACTA naar Almere om hun nieuwste voorstelling Le chant de l’arbe te laten zien. De Belgische gezelschappen Cie Grensgeval en Cie Tea Three tonen respectievelijk MurMur en Semilla. Wegens succes is de voorstelling Konijn Gezocht van Maas Theater en Dans opnieuw te zien tijdens het festival.

2turvenhoog is ook coproducent van een groot aantal voorstellingen: Jaszak van Simone de Jong Company, Raketje van Ministerie van onverrichter zaken en Thuis West van Achref Adhadhi en Kristjan Martinsson. Daarnaast zijn er voorstellingen van Het Laagland (VO-LU-ME), Profound Play (Wijwolf), Frisse Oren (Wiegeling) en nog veel meer. Het hele programma staat op https://2turvenhoog.nl/festival.Naast de voorstellingen zijn er diverse kunstinstallaties waar kinderen aan mogen komen en in kunnen spelen.

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via kunstlinie.nl. Bekijk het hele programma op https://2turvenhoog.nl/festival

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto