SubSub speelt moderne Romeo en Julia

Uit

ALMERE – Theatergroep SubSub speelt in april de nieuwe voorstelling R?J: een moderne bewerking van het klassieke stuk van William Shakespeare. De voorstelling wordt geregisseerd door artistiek leider Esther Bolte.

R?J is een bewerking van Shakespeares klassieke stuk ‘Romeo en Julia’ over liefde, strijd, identiteit en vrijheid. Zodra je geboren wordt, hoor je ergens bij. Je krijgt een naam, familie, vrienden en kansen. Of niet. Wat als je erachter komt dat zij anders naar de wereld kijken dan jij? In een wereld vol tegenstellingen proberen Romeo en Julia verder te kijken dan hun naam, geslacht of afkomst. Hun liefde mag niet bestaan. Gaan zij in tegen alles wat ‘zou moeten’ of gooien zij de handdoek in de ring?

In deze nieuwe voorstelling gaat theatergroep SubSub op zoek naar datgene wat identiteit vormt en zich dat bij een persoon verhoudt tot de omgeving. Het thema ligt in lijn met het eerdere repertoire van SubSub, zoals Oedipus (2023) en Lucifer (2020). De nieuwe voorstelling  wordt gespeeld door Noor Bosma, Zairo Zumanity Alberts, Ebisa Brooke, Storm Kamerbeek, Sophie Hoogland, Levi Shokri, Linda van Mil en Floris Paardekooper.

5 O’Clock Class

In de voorstelling wordt ook gedanst door de Almeerse 5 o’Clock Class. Na 25 jaar alleen in Amsterdam gevestigd te zijn geweest, heeft de 5 O’Clock Class nu ook een locatie in Almere. De opleiding ondersteunt leerlingen in fysieke dansontwikkeling, maar coacht ook op mentaal, creatief en sociaal vlak. 

De voorstellingen worden van woensdag 10 tot en met vrijdag 26 april gespeeld in de theaterzaal van gebouw De Voetnoot aan het Stadhuisplein. Ga voor kaarten naar subsub.nl.

SubSub Makers

R?J is één van de twee voorstellingen die SubSub dit jaar speelt. Naast dit stuk speelt de jongerentheatergroep in juni ook een voorstelling van de SubSub Makers. Dit is een groep jonge performers die hun talenten ontwikkelen en samen een uniek samengestelde montagevoorstelling neerzetten. Deze groep wordt begeleid door actrice en theatermaker Rosa Weekers.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto