De cast van Lady+Lord MacBeth met schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst. (Foto: Mona Alikhah)
De cast van Lady+Lord MacBeth met schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst. (Foto: Mona Alikhah)

Suburbia gestart met repetities Lady+Lord MacBeth

Uit

ALMERE - Theatergroep Suburbia in Almere is gestart met de repetities van Lady+Lord MacBeth, de nieuwe Shakespeare bewerking van Tom Lanoye. Acteurs Joy Wielkens en Alwin Pulinckx spelen het koningskoppel MacBeth en de overige rollen worden gespeeld door Aus Greidanus jr., Matthijs IJgosse en Yara Alink. Het Almeerse ensemble Black Pencil speelt live muziek in deze voorstelling die van 1 maart tot en met 14 april door het land toert. 

Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst. In 2022 regisseerde Diepenhorst bij Theatergroep Suburbia de voorstelling Mamma Medea; een bewerking van de Griekse klassieker die Lanoye al veel eerder schreef. Nu werken ze voor het eerst samen aan een nieuwe bewerking van MacBeth.

Muzikale voorstelling

In samenwerking met het ensemble Black Pencil voegen Lanoye en Diepenhorst een muzikale laag aan de voorstelling toe. Black Pencil componeert nieuw werk en zal deze live uitvoeren. Daarnaast spelen zij bestaande muziek, van renaissancemuziek gecomponeerd door Shakespeares tijdgenoot John Dowland tot soul & blues, live gezongen door Joy Wielkens. De muzikale bezetting van de vijf musici is uniek en de mogelijkheden van een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie zijn eindeloos. Het ensemble werkte vorig jaar al succesvol samen met Suburbia tijdens de zomervoorstelling Tom op de boerderij.

Lady MacBeth

Veel bloed, wreedheid en duisternis; zo staat ‘de Schotse tragedie’ van Shakespeare bekend. Daar voegen Lanoye en Diepenhorst onverwachte elementen aan toe, waaronder een centralere, drijvende rol voor Lady MacBeth. 

Lady+Lord MacBeth is te zien tijdens een landelijke theatertournee van 1 maart t/m 14 april 2024. De première is op 9 maart in Kunstlinie Almere. Bekijk de volledige speellijst via www.suburbia.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto