Affichebeeld van Tom op de boerderij. (Foto: Paulina Matusiak/Eddy Wenting)
Affichebeeld van Tom op de boerderij. (Foto: Paulina Matusiak/Eddy Wenting)

Suburbia en Black Pencil spelen muziektheatervoorstelling bij Stadsboederij

Uit

ALMERE - Theatergroep Suburbia uit Almere speelt deze zomer de muziektheatervoorstelling Tom op de boerderij, in samenwerking met het Almeerse ensemble Black Pencil en Stadsboerderij Almere. 

Tom is in diepe rouw, want zijn vriend is overleden. Hij reist naar het ouderlijk huis van zijn geliefde, een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de moeder en broer van zijn vriend. In het beklemmende isolement van de boerderij ontvouwt zich een gevaarlijk spel van strijd en toenadering tussen de mannen en de moeder.

Liedesdrama

De Frans-Canadese auteur Michel Marc Bouchard schreef met Tom op de boerderij een spannend liefdesdrama over onverdraagzaamheid en verstikkende geheimen. Hij schreef Tom á la ferme in 2011, waarna zijn toneelstuk faam verwierf door de indrukwekkende verfilming van acteur en regisseur Xavier Dolan. Sindsdien is het wereldwijd meer dan 35 keer vertaald en opgevoerd.

Nederlandse première 

Voor de Nederlandse première tekenen Chiara Tissen voor de vertaling, het Black Pencil voor de muziek en Albert Lubbers voor de regie. De rollen worden vertolkt door Johannes Wirix-Speetjens, Chiem Vreeken, Oda Spelbos en Dilan Yurdakul.

Randprogrammering

De zomervoorstelling is te zien van 21 juni t/m 30 juli bij Stadsboerderij Almere op De Kemphaan. Voorafgaand is er een biologisch driegangendiner en randprogrammering, waaronder ‘Ontmoet de stadsboeren van Almere’. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.theatergroepsuburbia.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto