Romeo en Julia zijn smoorverliefd op elkaar, maar hun liefde mag niet bestaan. (Foto: Claudia Kamergorodski)
Romeo en Julia zijn smoorverliefd op elkaar, maar hun liefde mag niet bestaan. (Foto: Claudia Kamergorodski)

SubSub steekt klassiek liefdesverhaal in modern jasje

Uit

ALMERE – SubSub steekt opnieuw een klassieker in een modern jasje. De Almeerse jongerentheatergroep speelt deze maand de nieuwe voorstelling R loves J. Een moderne bewerking van het beroemde stuk van William Shakespeare, geregisseerd door artistiek leider Esther Bolte. Woendagavond was de eerste try-out en zaterdag 13 april is de feestelijke première.

Romeo en Julia komen uit twee rivaliserende families die elkaar bloed wel kunnen drinken. Hun liefde lijkt dan ook onmogelijk, maar laat zich niet stoppen. Het stuk is een emotionele achtbaan, waarbij zoete romantische en heftige dramatische scenes met de nodige humor worden verlicht. De poëtische zinnen van Shakespeare zijn verweven door het hedendaagse taalgebruik. “Romeo, oh Romeo, wherefore art thou Romeo”, roept Julia wanhopig verlangend naar de jongen die haar hart heeft gestolen.

Verhaal over liefde, strijd en identiteit

R loves J is een verhaal over liefde, strijd, identiteit en vrijheid. Zodra je geboren wordt, hoor je ergens bij. Je krijgt een naam, familie, vrienden en kansen. Of niet. Wat als je erachter komt dat zij anders naar de wereld kijken dan jij? In een wereld vol tegenstellingen proberen Romeo en Julia verder te kijken dan hun naam, geslacht of afkomst. Gaan zij in tegen alles wat ‘zou moeten’ of gooien zij de handdoek in de ring?

Acteurs en dansers

De lieftallige Julia wordt gespeeld door de 17-jarige Noor Bosma, tweedejaars student aan de PACT Theateropleiding. De stoere, maar romantische Romeo wordt gespeeld door de 19-jarige Zairo Zumanity, eerstejaars student aan het Creative College op de Academie voor Theater Performance. De overige rollen worden vertolkt door Ebisa Brooke, Storm Kamerbeek, Sophie Hoogland, Levi Shokri, Linda van Mil en Floris Paardekooper. In de voorstelling wordt ook gedanst door de Almeerse 5 o’Clock Class. Deze opleiding ondersteunt leerlingen in fysieke dansontwikkeling, maar coacht ook op mentaal, creatief en sociaal vlak. In elke voorstelling danst een ander duo.

De voorstellingen worden tot en met vrijdag 26 april gespeeld in de theaterzaal van gebouw De Voetnoot aan het Stadhuisplein. Ga voor kaarten naar subsub.nl.


Scene uit R loves J. (Foto: Claudia Kamergorodski) 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto