Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hoogste punt woonzorgcomplex Triade in Almere

Wonen

SIERADENBUURT – De bouw van het nieuwe woon-zorgcomplex van Triade aan de Sieradenweg in Almere verloopt voorspoedig. De 72 woon- en werkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking worden zichtbaar. Het hoogste punt is bereikt en ook de modelwoning is klaar voor bezichtiging.

Zo kunnen cliënten vanaf nu echt komen kijken en een beeld krijgen van hun nieuwe appartement. Vrijdag 28 mei werd de modelwoning feestelijk geopend, in klein gezelschap vanwege de coronamaatregelen.

Modelwoning

“Onze cliënten zijn benieuwd naar hun nieuwe woonplek en willen graag met hun ouders of verwanten komen kijken”, aldus Afien Spreen van Triade. Daarvoor is een éénkamerappartement als modelwoning ingericht. Samen met Ellenoor en Arie van de cliëntenraad en Betty van de ondernemingsraad knipten zij – als vertegenwoordigers van de toekomstige bewoners, verwanten en medewerkers - de met lint afgezette ruimte open.

“Het is geweldig om voor een groot aantal mensen zo ‘n mooie woon- en werkplek te kunnen ontwikkelen, vervolgt Afien Spreen. Sommige mensen kunnen hier zelfstandig wonen met begeleiding, maar er komen ook woonplekken voor mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze mensen is het belangrijk dat er veel rust en ruimte is. En die hebben we hier – op deze grote plek van 20.000 m2 met veel mogelijkheden, variatie en uitzicht op de natuur - gevonden. De nieuwe locatie met 5 gebouwen en een werkschuur biedt ook werkzoekenden in de zorg een mooie kans. Via diverse online campagnes zullen we de markt hierop attenderen.”

Naar verwachting is de oplevering begin december, ruim voor de oorspronkelijk geplande datum.

De eerste modelwoning werd vrijdag onthuld. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant