De gemeenteraad wil doorpakken met het bouwtempo, De computerwijk is daarbij interessant. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De gemeenteraad wil doorpakken met het bouwtempo, De computerwijk is daarbij interessant. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Gemeenteraad wil vaart maken met ‘computerwijk’

Wonen

ALMERE – De gemeenteraad heeft het college opgedragen om de mogelijkheden voor ‘computerwijk’ te bespreken met het consortium dat het plan heeft gelanceerd. Het plan kan de woningbouw in de stad flink versnellen.

Door Marcel Beijer

Het consortium, bestaande uit woningbouwvereniging GoedeStede, bouwer Van Wijnen en BPD Gebiedsontwikkeling, kan in Almere 15.000 woningen voor het jaar 2025 opleveren, door gebruik te maken van intelligente computersoftware dat een wijk ontwerpt op basis van data die worden ingevoerd: aantal koop- en huurwoningen, aantal sociale woningbouw, hoogbouw, parkeerplekken, lichtinval en zelfs ontsluiting van wegen. Het zou een forse bouwversnelling betekenen voor Almere. Een pilotproject met 1400 woningen zou gerealiseerd kunnen worden op bedrijventerrein Twentsekant dat voor woningen is gereserveerd.

Gemeenteraad

De gemeenteraad ziet wel mogelijkheden in het idee en nam donderdagavond een motie aan waarin het college wordt opgeroepen om met consortium te gaan praten. Het college moet voor het eind van dit kalenderjaar met een voorstel komen voor een versnelling van het bouwtempo waar de gemeenteraad dan al in januari over kan stemmen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto