(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Zo woon ik: ‘Nobelhorst is gemoedelijk en straalt rust uit’

Wonen

NOBELHORST – Op hun vlonder aan het water brengen Petra en Arjan Demmers en hun kinderen Stijn en Vera veel mooie zonnige uurtjes door. “Doordat de vlonder verdiept is ligt hij lager dan de rest van de tuin en zit je hier in de luwte”, legt Petra uit. “Als het maar een beetje mooi weer is kun je er al snel lekker zitten.” Het stel vindt dit dan ook een van de fijnste plekken van het huis. “We zitten aan het vaarwater en hebben vrij uitzicht. In de toekomst willen we hier ons bootje leggen. De kinderen kunnen vanaf de steiger een rondje maken op de sup.”

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

‘Per toeval’ kwamen Petra en haar man Arjan in Nobelhorst terecht. “Toen we een wandeling maakten door de wijk vonden we het hier gelijk heel leuk”, vertelt Petra enthousiast. “Nobelhorst is gemoedelijk en straalt rust uit. Het dorpse, met de leuke straatjes en de mooie huizen, sprak ons erg aan. We woonden in Poort, maar daar vonden we het erg druk. We hadden behoefte aan een rustige woonomgeving. We hebben twee honden waarmee we hier heerlijk kunnen wandelen.”

Gewoon doen

Er stonden borden waarop te lezen was dat er kavels werden verkochten in het buurtje De Boerderij. “We dachten: ‘we doen het gewoon!’. We schreven ons in voor een bouwkavel. Al snel kregen we bericht dat de kavel van onze eerste keuze konden kopen.”

Minder kamers, meer ruimte

Het stel koos bewust voor het zelfbouwen van een vrijstaand huis. “Het huis in Poort hebben we ook in opdracht laten bouwen. Daardoor wisten we goed wat we wel en niet wilden. We bekeken verschillende modelwoningen en kozen uiteindelijk voor een bouwer die flexibel was en waarbij we de woning naar onze wensen konden aanpassen. In Poort hadden we een grote rijwoning met drie verdiepingen en veel kamers. In dit huis kozen we juist bewust voor minder kamers met meer ruimte en meer ruimte op de begane grond. Ook meer het oog op de toekomst, als de kinderen uit huis gaan.”

Het stel kookt graag. “Daarom vonden we het belangrijk dat de keuken uitgebreid was. Met voldoende opbergruimte en een groot kookeiland. Zo kun je er gezellig bij staan als iemand aan het koken is. De eetkamer zit aan de keuken vast, zodat je vanuit de keuken ook contact hebt met gasten aan de eettafel.” De open haard bevindt zich op een centrale plek in de woonkamer. “Je hebt zowel vanuit de keuken als vanuit de woonkamer zicht op de open haard. Dat geeft een gezellige sfeer.”

Ochtendspits

In de badkamer valt de grote wastafel, met drie wasbakken en drie kranen gelijk op. “In het huis in Poort hadden de kinderen een eigen badkamer. In dit huis kozen we voor een grote badkamer. We hebben ook twee douches. De douche van de kinderen bevindt zich in het achterste gedeelte van de badkamer. Zo hebben zij hun privacy en lopen we elkaar niet in de weg tijdens de ochtendspits.”

Oproep
Voor onze woonspecial ‘Almere woont, Almere’ leeft zijn we op zoek naar inwoners die ook willen vertellen over het huis waarin zij wonen. Het mag elk type huis zijn. Waar je ook woont, we zijn benieuwd naar je verhaal! Meld je aan door te mailen naar: redactie@almeredezeweek.nl.

(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto