Op de kavel van De Meergronden komen woningen (Archieffoto: Almere DEZE WEEK).
Op de kavel van De Meergronden komen woningen (Archieffoto: Almere DEZE WEEK). Almere DEZE WEEK

PvdA wil meer sociale huur op kavel Meergronden

Wonen

HAVEN CENTRUM – De PvdA wil dat er op de kavel van de Meergronden in Haven meer sociale huurwoningen worden gebouwd. Zoals bekend gaat de eerste VO-school van Almere tegen de vlakte. Op die plek moeten 200 nieuwe woningen komen. De PvdA wil dat 35% daarvan sociale huur wordt. 

Door Marcel Beijer

De partij kreeg daar donderdagavond tijdens de Politieke Markt geen massale steun voor. De fracties zijn nogal verdeeld. Volgens de PvdA zijn de wachttijden voor het verkrijgen van sociale huurwoningen momenteel onacceptabel lang. De wachttijd bedraagt vaak meer dan negen jaar. Ook stelt de partij dat Almere met 27% sociale huurwoningen momenteel achterblijft bij de landelijke ambitie van 30% sociale huurwoningen. Ook voor de Meergronden-kavel wordt 27% procent gereserveerd voor sociale huur. “We moeten elke mogelijkheid aangrijpen om het percentage sociale huurwoningen naar die 30% te brengen, stelt Ruud de Jonge van de PvdA. “Door op de kavel van de Meergronden het aantal sociale huurwoningen op te voeren naar 35% leveren we daar een bijdrage aan.”

Motie

De partij dient daarvoor een motie in, maar het is de vraag of die het gaat halen. Veel partijen hadden bezwaar omdat het aantal sociale huurwoningen in Haven, en zeker in het centrum, al ver boven de 30% ligt, soms zelfs op 60%. Ook wethouder Hilde van Garden (VVD) stond niet te juichen bij het PvdA-plan. Zij wil de balans in dit stadsdeel waarborgen. “Ook voor wat betreft het voorzieningenniveau, want dat is momenteel ook niet in balans.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto