De huizenprijs daalt in Almere (Foto: AdobeStock)
De huizenprijs daalt in Almere (Foto: AdobeStock) Pavlo Glazkov - stock.adobe.com

Gemiddelde prijs van huizen daalt in Almere

Wonen

ALMERE - De kentering op de Nederlandse woningmarkt zet door. Landelijk daalde de gemiddelde prijsstijging met 2%, in Almere ligt de daling op 1,04%

Dat blijkt uit de maandelijkse woningmarktanalyse van Ortec Finance. Het is voor de tweede maand op rij dat de huizenprijzen daalden. De gemiddelde prijsstijging op jaarbasis was in juli wederom 2% lager dan de maand ervoor en de mate waarin wordt overboden is afgenomen naar het niveau van een jaar geleden. In 127 gemeenten daalden de huizenprijzen in juli ten opzichte van juni. Dit zijn er niet zoveel als in juni, toen het er 151 waren, maar aanzienlijk meer dan in mei en april, toen er respectievelijk 61 en 22 gemeenten waren met een negatieve prijsontwikkeling. 

Flevoland

Op provinciaal niveau lieten Overijssel en Flevoland een daling zien. In verschillende gemeenten dalen de huizenprijzen al maanden op rij, op kwartaalbasis zijn dit zelfs 39 gemeenten. In Almere ligt de daling op 1,04%, in Flevoland op 0,66%De gemiddelde prijsstijging op maand- en jaarbasis laat een vergelijkbare ontwikkeling zien, net als de overbiedingen en het aantal transacties per maand. Dit wijst erop dat de eerder door Ortec Finance geconstateerde stagnatie van de woningmarkt zich ontwikkelt in de richting van een kentering.

Uit de krant